Maastopalot pitävät palokunnat työn touhussa -luonto on rutikuivaa!

0
TÖYSÄSSÄ JA MULTIALLA ovat palokuntien sammutus- ja raivausyksiköt saivat hälytykset uhkaaviin maastopaloihin.
Töysässä Kiiltomäentiellä ollut maastopalo on saatu hallintaan ja tulipalon jälkisammutusta on suoritettu. Palopäällystö on järjestelemässä myös maastopaloihin oleellisesti liittyvää paloalueen  jälkivartiontia. Aluepäällikön mukaan vartiontia suoritetaan huomiseen puoleenpäivään saakka.

Töysän päivystävä palomestari (P4) kertoi tuoreeltaan palon lähteneen yhdestä 13-vuotiaan pojan sytyttämästä tulitikusta, joka pudottuaan maahan oli sytyttänyt kuivan mäntykangasmetsän aluskasvillisuuden. Poika oli yrittänyt taltuttaa paloa, mutta räjähdyksen omaisesti leimahtanut palo oli hänelle liiian ylivoimainen tehtävä. Lähistöllä uimassa olleet henkilöt olivat havainneet myös vakavan tilanteen ja suorittivat välittömästi hälytyksen.

-”Maasto ja metsät ovat tällä hetkellä kuin ruutia”, luonnehti Töysän  päivystävä palomestari varoittavasti tulen käsittelyä luonnossa..

Tuli ennätti tuhota noin 3-4 aaria metsää Vetolanjärven uimapaikan läheisyydessä Töysän Ylikylällä. Töysän avuksi kiiruhtivat myös Alajärven ja Alavuden sammutusyksiköitä ja säiliöautoja.

Evijärvellä oli myös tänään aamuyöstä vähän neljän jälkeen aineet suurempaankin metsäpalovahinkoon.

Mutta aamuvarhain kalastamaan matkalla olleet veljekset äkkäsivät liki 60-vuotiaan tervahaudan pohjan olevan liekeissä ja hälyttivät kiireesti palokunnan sammutuskalustoineen avukseen.

Evijärven Jokikylässä sijainnut vanha tervauhata tuhoutui palossa.

Saarijärven Pylkönmäellä palokuntia työllisti turvesuopalo.

Saarijärven Mökkisuon turvetuotantoalueella syttyi maastopalo. Pelastuslaitos sai kenttäpalon nopeasti sammutettua. Palo ehti levitä noin kolmen aarin alueelle.

Tulen leviämisen vaaara oli melkoinen puuskittaisesta tuulesta johtuen.

Myös  Multian Pihtisuon turvetuontaoalueella paloi maastoa parin aarin verrran

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI