K-kauppiasliiton puheenjohtaja Esa Kiiskinen: Sakon muuntorangaistus on palautettava

0
K-kauppiasliiton puheenjohtaja Esa Kiiskinen
AA-OULU_mini
K-kauppiasliiton puheenjohtaja Esa Kiiskinen
K-kauppiasliiton hallituksen puheenjohtaja Esa Kiiskinen nosti vuosikokouspuheessaan esille sakon muuntorangaistuksen. Hänen mukaansa K-kauppiaat ovat kärsineet kohtuuttomasti varkausrikoksista sen jälkeen, kun sakkojen muuntamisesta vankeudeksi luovuttiin. ”Tämä päätös oli virhe, joka on korjattava – K-kauppiasliitto vaatii varkauksien määrän vähentämiseksi, että sakon muuntorangaistus palautetaan käyttöön.”

Kiiskinen viittasi puheessaan myös julkisuudessa käytyyn keskusteluun Suomen vähittäiskaupan keskittymisestä. Hän huomautti, että keskustelussa on jäänyt huomioimatta se perusasia, että kukin yksittäinen K-kauppias on itsenäinen yrittäjä, jonka toiminta vahvistaa markkinatalouteen kuuluvaa kilpailua.

K-kauppiaat ovat valinneet K-luottamuskauppiaat tulevalle toimikaudelle. Ketjujen johtokuntiin, toimialayhdistysten ja K-kauppiasliiton hallituksiin valittiin tänä vuonna 16 uutta kauppiasta eri puolilta Suomea. K-kauppiaiden johdossa, liiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa neljättä toimikauttaan kauppias Esa Kiiskinen K-supermarket Kontumarketista Helsingistä. Liiton varapuheenjohtajana jatkaa diplomikauppias Tomi Korpisaari Riihimäeltä. K-kauppiaat kokoontuivat K-kauppiasliiton vuosikokouksiin 9.4.

Carita ja Kim Mattsson valittiin vuoden 2011 K-kauppiaspersooniksi

K-kauppiaspariskunta Carita ja Kim Mattsson Paraisten K-supermarket Reimarista on valittu vuoden 2011 K-kauppiaspersoonaksi.

K-kauppiaspersoona-titteli on tunnustus, jonka voi saada K-kauppias, joka on erityisen kunnostautunut persoonallisessa ja menestyksellisessä tavassa toimia asiakkaiden, henkilökunnan ja sidosryhmien kanssa. K-kauppiaspersoona rakastaa ammattiaan ja on ylpeä yrittäjyydestään.

Finaalissa olivat mukana myös kauppiaat Saija ja Juha Happonen Kauhajoen Rautia – K-maataloudesta sekä kauppias Tommi Alastalo Parkanon Mustasta Pörssistä.

K-kauppiaat antavat K-kauppiaspersoona-tunnustuksen kaikkien K-kauppiaiden joukosta valitsemalleen ehdokkaalle. Kaikkien kilpailuun mukaan ilmoitettujen kauppiaiden joukosta finaaliin valittiin tänä vuonna kaksi kauppiaspariskuntaa ja yksi kauppias. Finaali ja äänestys järjestettiin K-kauppiasliiton vuosikokousten yhteydessä pidetyssä kauppiastapaamisessa 10.4.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI