Kahden henkilöauton liikenneonnettomuus sattui tiistai-iltana (19.12.) Alajärvellä Menkijärventiellä kello seitsemän jälkeen. Onnettomuusautoissa oli matkassa yhteensä kolme ihmistä. Tie onnettomuuspaikalla on huomattavan liukas ja epätasaisen polanteinen.

Onettomuuspaikka sijaitsee Menkijärvenkylällä niin sanotun Seppälänmäen kohdalla. Onnettomuuteen johtaneista tapahtumista ei  paikalle kiiruhtaneella pelastuslaitoksen ja ensihoidon henkilökunnalla ollut vielä tietoa.

Erikoisen liukkaalla Menkijärventiellä jalkaisin liikkuminen tuotti myös vaikeuksia. (JK/jpnews.fi)

Onnettomuusautoista toinen oli saanut kovan osuman apukuljettajan puoleiseen etuosaan ja pysyi tiellä keulan osoittaessa Lappajärven suuntaan. Autoista toinen, valkoinen pienempi henkilöauto, oli suistunut tieltä ulos päätyen katolleen syvään pudotukseen vasten metsän reunan tukevia kuusia. Kylkikolariosuma ammotti suoraan apukuljettajan ovessa. Tämän auton kuljettajana ollut mieshenkilö oli silminnäkijöiden mukaan kömpinyt itse ulos pahoin vaurioituneesta autosta. Hänet siirrettiin ambulanssihenkilökunnan toimesta tarkempiin tutkimuksiin.

Valkoinen henkilöauto suistui ulos tieltä ja romuttui pahoin (jpnews.fi)

Toisessa autossa matkanneet mies ja nainen eivät loukkaantuneet törmäyksessä ja he kävivät vielä varmuudeksi hoitohenkilökunnan tarkastuksessa. Paikalla avustamassa ollut nuorempi mies, joka oli läpikulkumatkalla Tampereelta Kokkolaan, oli ensimmäinen auto heti kolariauton jälkeen ja vältti hiuksen hienosti törmäämästä oikealle kaartavan mutkan takaa pyshtyneeseen onnettomuusautoon. Hän piti myös tieosuutta Kuortaneelta Alajärvelle erittäin liukkaana ja vaarallisena.

Tie oli  pelastus- ja raivaustoimien ajan poikki kokonaan muulta ajoneuvoliikenteeltä, jonka aikana molempiin suuntiin ennätti kerääntyä huomattavan pitkät jonot.

Tämän auton matkassa olleet nainen ja mies selvisivät vähäisin vammoin, kun sivuluisuun liukkaalla tiellä ajautunut henkilöauto osui heidä auton etuosaan (jpnews.fi)
Koronavirus-arkistotiedote 1_20

2 KOMMENTTIA

  1. Ajelin tuota tietä yleensä pari kertaa viikossa vuosina 2002-2006, ajoneuvona 60-tonninen yhdistelmä täydellä kuormalla. Koskaan ei ollut mitään ongelmia, tie on tietenkin mutkainen, mutta ei haitaksi asti. Tienhoito on tuskin huonontunut niiltä ajoilta?

  2. Alajärveläiset ja muut järviseutulaiset tarvitsee kunnon tieyhteyden etelään. Olen ajanut tuota Kuortane- Alajärvi väliä kesäisin ja silloinkin se oli turvatonta tien kapeuden, mutkaisuuden ja jatkuvasti vastaan tulevien rekkojen takia. Talvella en lähde tälle tieosuudelle laisinkaan, koska se on hengenvaarallinen. En tiedä millainen kansanliike tässä tarvittaisiin,että tämä tieosuus saataisiin viimeinkin asianmukaiseen kuntoon?

JÄTÄ KOMMENTTI