LIIKERAKENNUKSEN ASUINKERROS TUHOUTUI TULIPALOSSA ALAJÄRVEN KESKUSTASSA – yksi asukas loukkaantui vakavasti!

1

Päivitetty 12.2.2020 klo 11.00 (Lisätty kuvia ja video)

Alajärven Kauppakadulla paloi keskiviikkoaamuna liikerakennus, syttymissyy oli vielä tuntematon. Palokunnat ja muu pelastushenkilökunta sammuttivat kyteviä palopesäkkeitä toisen kerroksen asuntotiloissa.

Alajärven ja lähikuntien palokunnat saivat suurpalohälytyksen vähän ennen kello kahdeksaa Alajärven Kauppakadulle, jossa liikekiinteistön toisen kerroksen tiloista nousi savua. Savun muodostus on ollut paikalla nähtynä merkittävintä, eikä liekkejä ole vielä isommasti näkynyt. Palo on mitä ilmeisimmin edennyt rakennuksen seinien välieristeisiin, josta sitä on hidasta ja työlästä sammuttaa ilman suuria vesivahinkohaittoja. Kiinteistön alakertaan on juuri muutama päivä sitten avattu uusi kuntosali ja liikuntakeskus, jonne palon leviämistä pyritään kaikin konstein estämään. Alueen päivystävä palomestari Ville Kultalahti kertoi, sammutustoimien johtamisen keskeltä, rakennuksen yläkerrassa olevan neljä erillistä huoneisto, joista yhdestä palo on päässyt syttymään. Tiloista on pelastettu kaksi aikuista ihmistä. Palavissa tiloissa on ilmeisesti kissoja, joita ei vielä ole löydetty.

Pelastustoimen mukaan tulipalo sai alkunsa yhdestä huoneistosta, jonka asukas loukkaantui palossa vakavasti. Pelastushenkilöstö pelasti myös toisesta asunnosta yhden ihmisen. Kolmannesta asunnosta oli perhe päässyt ulos omin avuin. Syttymissyytä ei ole vielä päästy selvittämään.

Rakennus ja huoneistot kärsivät runsaasta savusta ja jonkin verran sammutusvedestä.  Jälkiraivaukset jatkuivat vielä rakennuksen tiloissa. Vain muutama päivä sitten avattua, aiemmin pitkään tyhjillään ollutta, liiketilaa alettiin myöskin tyhjentämään. Rakennuksessa on toiminut aikaisemmin mm. Seppälän ja K-Vaatehuoneen asusteliikkeet.

KUVIA JA VIDEO

VIDEO

Palo saatiin rajattua nopeasti yläkerran asuinhuoneistoihin. Myös henkilövahingoilta vältyttiin. (Video editointi: K-Media/JK)

 


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI