Kaksi susihavaintoa asutuksessa Maalahdessa ja Vaasassa

0
(kuvituskuva)
AA-OULU_mini

Pohjanmaan poliisille ilmoitettiin tänään sudesta, joka on liikkunut asutuksessa Maalahden Klockarbackenilla iltapäivällä kello yhden aikoihin. Aamupäivällä kello puoli kymmenen aikaan oli tehty toinen havainto sudesta Vaasan Sundomissa.

Päivällä Rantatiellä liikkuneet autoilijat olivat havainneet suden. Petoyhdyshenkilö käväisi  paikalla ja totesi näköhavaintojen ja jälkien perusteella kyseessä olevan suden. Rantatiellä havaittu petoeläin oli kääntynyt takaisin idän suuntaan ja sen jälkeen siitä ei ole saatu uusia havaintoja.

Aamupäivällä Vaasan Sundomissa tehdyssä toisessa havainnossa sudesta oli eläin tullut Långskärin suunnasta ja jatkanut Söderfjärdintien yli Söderfjärdenille.

Poliisin ja asiantuntijoiden mukaan varmuudella ei voida sanoa, onko alueella liikkunut yksi tai kaksi eri sutta. Nyt nähdyt petoeläimet eivät ole käyttäytyneet havaintohetkillä aggressiivisesti ihmisiä kohtaan. Poliisi ei, sanojensa mukaan, ryhdy tässä vaiheessa toimenpiteisiin koska eläimet ovat jo voineet liikkua pitkiä matkoja.

Mahdollisista uusista susihavainnoista asutuksen läheisyydessä pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI