Kaksi vangittu perholaisen Pekka Tuukkasen henkirikoksen tutkinnassa

1
Pekka Tuukkanen
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

Pekka Tuukkanen
Poliisi on edistynyt perholaisen Pekka Tuukkasen henkirikokseksi epäillyn katoamisen tutkinnassa. Viime viikolla otettiin kiinni kaksi keski-ikäistä kokkolalaismiestä, joista toisen Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi viime perjantaina ja toisen tänään. Kumpikin vangittiin todennäköisin syin epäiltynä Tuukkasen taposta.

Poliisi pitää todennäköisenä, että pari viikkoa Tuukkasen katoamisen jälkeen Perhosta Penningintien varresta poltettuna löytynyt Honda-merkkinen henkilöauto liittyy tapaukseen. Auto oli otettu luvatta käyttöön aiemmin kesällä Alavetelissä.

Poliisia on koko esitutkinnan ajan kiinnostanut, kuka tai ketkä ovat auton polttaneet. Vielä ei tiedetä varmasti, ketkä ovat olleet auton kyydissä ennen sen polttamista. Vasta viime päivinä on tutkinnassa varmistunut, että nyt vangittuna olevat miehet ovat olleet polttamassa autoa. Poliisi epäilee, että auto poltettiin Tuukkasen henkirikokseen liittyvien todisteiden hävittämiseksi.

Poliisi toivoo edelleen tietoja ja havaintoja Perhossa katoamisen aikaan nähdyn harmaan Honda Accord -henkilöauton liikkeistä ja kaikesta muustakin tapaukseen liittyvästä. Varsinkin Perhossa on asian ympärillä vallinnut pelon ilmapiiri, eivätkä ihmiset ole uskaltaneet kertoa tietojaan poliisille. Pelkoon ei enää ole syytä. Pieneltäkin tuntuva asia voi olla ratkaiseva Tuukkasen löytymiseksi ja rikoksen selviämiseksi,

Pekka Tuukkanen katosi maanantaina 26.7.2004. Hän oli edellisenä päivänä 25.7. vierailulla Kinnulan Hiilingin kylässä, josta poistui illalla jalkaisin. Tuukkasesta on sen jälkeen havaintoja Kinnulan kirkonkylästä sekä Kinnulan ja Perhon väliseltä maantieltä. Viimeinen havainto on läheltä Perhon rajaa maanantai-aamuna kello 05.30, jolloin hänet nähtiin kävelemässä Perhon suuntaan. Tämän jälkeen hänestä ei ole mitään havaintoja.

Tuukkasen tiedetään poikenneen reitin varrella olevissa taloissa ja mökeissä. Puheidensa mukaan hän on ollut matkalla kotiinsa Perhoon. Tuukkanen on saattanut pyrkiä myös ohiajavien autojen kyytiin.

Toukokuussa 2008 järjestettiin maastoetsintä Perhon ja Kinnulan rajan tuntumassa paikalla, jossa Tuukkanen nähtiin viimeisen kerran. Etsinnät eivät tuottaneet tulosta.

Pekka Tuukkanen oli tummahiuksinen, 180 cm pitkä ja painoi noin 95 kiloa. Iältään hän oli 41-vuotias. Tuukkasella oli yllään vaalea paita, vihertävät housut ja kävelykengät.
Havainnoista voi ilmoittaa Keskusrikospoliisin Vaasan toimipisteeseen puhelinnumeroon 071 87 85615 tai lähimmälle poliisille. KRP tutkii katoamista yhdessä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisin kanssa.
Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Onko juttu taas jämähtänyt tähän, vai onko uusia tietoja tullut Tuukkaseen liittyen? Toivottavasti tapaus ratkeaisi..

JÄTÄ KOMMENTTI