KANSANEDUSTAJA KÄRNÄ VAATII MAAKUNTARAJOJA KIINNI

1
Vastuuton kotimaan "koronaturismi" Lappiin halutaan katkaista (Arkistokuva)

Lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) kirittää hallitusta nopeisiin toimiin maan sisäisen henkilöliikenteen katkaisemiseksi. Kansanedustaja on pettynyt kansalaisten toimintaan hallituksen suositusten noudattamisessa.

Kansanedustaja Mikko Kärnä

– Hallitus on selkeästi todennut, että nyt ei pitäisi matkustaa yhtään mihinkään. Silti pohjoiseen valuu edelleen massoittain ”koronaturisteja” suksiboksit autojen katoilla. Olen viestittänyt torstaista saakka hallitukselle, että tämä liikenne on pakko katkaista. Koska ihmiset eivät noudata ohjeistuksia, on otettava pakko käyttöön. Olen aivan äärettömän pettynyt suomalaisten käytökseen tässä kriisitilanteessa. Jos oma sairastuminen ei kiinnosta, niin jokainen voisi edes yrittää ajatella muita.

Kärnä on huolissaan myös harvaan asuttujen alueiden terveydenhuoltokapasiteetista.

– Kaikki eivät nyt ymmärrä, että oireetonkin ihminen voi kantaa ja tartuttaa koronavirusta. Jokainen voi tuoda sen uuteen paikkaan mukanaan emmekä enää tiedä, monellako se on, koska vain vakavaoireiset testataan. Tähän tautiin voi kuolla, myös muut kuin riskiryhmäläiset, mutta erityisesti he. Harvaan asuttujen alueiden terveydenhuoltokapasiteetti taas ei riitä, mikäli kaikki pakkautuvat sinne. Vaikka kyse ei olisi koronaviruksesta, jokainen turistin luunmurtuma, paleltuma tai muu vie tarpeettomasti resursseja terveydenhuolloltamme. Nyt on viimeinen hetki hylätä itsekkyys ja alkaa ajattelemaan lähimmäisiä, kehottaa Kärnä.


 

1 KOMMENTTI

  1. Tuo herra vois pitää ihan huoletta suunsa kiinni. Vois laittaa itsensä karanteeniin johonkin autiolle saarelle loppu elämäkseen.

JÄTÄ KOMMENTTI