Kansanedustaja Kim Berg kiittää Rinteen hallitusta vanhuspalvelujen parantamisesta ja henkilöstömitoituksesta

0
Muun muassa omaishoidon tukiyhdistyksien arvioidaan saavan anomuksilleen veikkausvoittovaroista myönnettyä avustusta. (Arkistokuva)

Ennen vaaleja tehtyjen tutkimusten mukaan mitoitus ja vanhusten hoito ja hoivat ovat olleet äänestäjille yksi merkittävimmistä äänestyspäätökseen vaikuttaneista kysymyksistä. Tämä kertoo paljon ihmisten ja erityisesti ikäihmisten tyytymättömyydestä vanhuspalvelujen järjestämisestä ja laadusta. Tiedämme kaikki, että kehitys on viime vuosina mennyt aivan väärään suuntaan, johon on puututtava.

Nyt Rinteen hallitus aikoo korjata tätä epäinhimillistä kehitystä. Rinteen hallitus sitoutuu parantamaan vanhuspalveluita merkittävästi tällä hallituskaudella kirjaamalla lakiin henkilöstön sitovan vähimmäismitoituksen tehostetussa palveluasumisessa (0,7).

  • On todella tärkeää, että nyt asiasta vihdoin säädettäisiin lailla koska viime hallituskaudella voimassa olleella mitoituksen laatusuosituksella ei ole saatu kaivattuja parannuksia aikaan, Kim Berg (sdp) sanoo.
  • Vanhukset ovat rakentaneet tätä maata meille. Nautimme tästä demokraattisesta maasta vanhustemme ansiosta. On kerta kaikkiaan epäinhimillistä jättää vanhuksia yksin, he ansaitsevat parempaa kohtelua, Berg sanoo.
  • Olen erittäin iloinen siitä, että hoitajamitoitus (0,7) toteutuu vihdoinkin. Hoitajamitoitus on myös työkalu, jolla saadaan hoitajia jaksamaan työssään. Hoitajamitoitus vähentää hoitajien sairaslomia ja parantaa hoitajien työn laatua. Loppujen lopuksi tämä vaikuttaa positiivisesti hoitajien hyvinvointiin ja myös kansantalouteen, Berg toteaa. 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI