Kansanedustaja Östman hallitukselle – Älkää lisätkö suomalaisen työntekijän ja yrittäjän taakkaa!

0

Kristillisdemokraatit vaativat hallitukselta vastuunkantoa koronatilanteen lisäksi taloudesta ja työllisyydestä. Valtiopäivien avauskeskustelussa tänään KD:n ryhmäpuheen pitänyt kansanedustaja Peter Östman nosti esiin pitkään jatkuneen heikon talouskehityksen.

– Olemme jääneet jälkeen verrokkimaiden kehityksestä hitaan tuottavuuskasvun ja alhaisen työllisyysasteen takia.  Veronkiristysten sijaan tarvitaan uudistuksia, joiden avulla saadaan kasvua.

Östman arvosteli hallituksen päätöksiä kiristää verotusta. Polttoaineveron korotus ja kotitalousvähennyksen leikkaus olisi pitänyt jättää tekemättä.

– Pelkät puheet uusista veronkiristyksistä, työajan leikkaamisesta ja muista kilpailukykyä heikentävistä toimista vähentävät yritysten halua investoida ja työllistää. Suomalaiset yritykset tarvitsevat vakaan ja kannustavan ilmapiirin ja toimintaympäristön. Älkää pilatko sitä!

Östman kritisoi hallitusta myös siitä, ettei se ole halukas kuuntelemaan asiantuntijoita. Hallitus on muun muassa vienyt läpi oppivelvollisuusiän noston ja on nyt runnomassa läpi sote-uudistustaan kuuntelematta asiantuntijoita ja piittaamatta lausunnoista. Kotimaisen turpeen korvaaminen tuontienergialla sai niin ikään osakseen kritiikkiä. Östmanin mukaan nyt tarvitaan päätöksiä kotimaisen energiatuotannon lisäämiseksi ja huoltovarmuuden parantamiseksi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI