Karhun hyökkäyksen kohteeksi joutuneella hyvää tuuria matkassa

0
(Arkisto kuva) Ei liity tapaukseen!


Sunnuntaina (18.8.) iltapäivällä kello kahden jälkeen tuli Pohjanmaan hätäkeskukseen ilmoitus, että karhu on hyökännyt miehen päälle. Ilmoittaja oli keski-ikäinen mies, joka oli joutunut hyökkäyksen uhriksi Töysässä.

Mies oli ollut hölkkäämässä Holkonkylällä metsäautotiellä ja juossut tien oikeaa puolta. Metsä kasvoi tapahtumapaikan kohdalla nuorta taimikkoa. Mies oli jo tietämättään ohittanut karhun, kun hänen takaansa oli pian alkanut kuulua murinaa. Mies oli katsonut taakseen jolloi hän näki karhun seosovan kahdella jalalla tiellä.

Karhu oli hyökännyt samantien takaapäin miehen kimppuun. Petoeläin oli kaatanut miehen maahan ja pyöritellyt uhriaan miten tahtoi. Karhu oli retuuttanut lenkkeilijän tieltä metsän puolelle ja mies arveli myös menettäneensä tajuntansa hetkeksi.

Karhu oli purrut uhriaan vasempaan olkavarteen ja kyynärtaipeeseen. Selässä ja kasvoissa oli raapimisjälkiä. Mies kuljetettiin ensihoidon jälkeen Seinäjoelle sairaalaan.

Karhua jäljestämään lähetettiin kaksi miestä ja koira.

Poliisin mukaan kaikki kolme ovat saaneet koulutuksen karhun jäljestämiseen. Karhua jäljestettiin yli 13 kilometriä. Lopullisesti jäljestys lopettiin Montintielle. Tällöin poliisi teki päätöksen jäljestyksen lopettamisesta. Tässä vaiheessa jäljestäjät olivat vähintään puoli tuntia karhua jäljessä.  Karhu oli poistunut sellaiseen suuntaan, jossa sen ei katsottu olevan välittömästi vaaraksi ihmiselle. Missään jäljestyksen vaiheessa ei karhusta saatu näköhavaintoja.

Poliisi on yhdessä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kanssa selvittänyt, että voisiko karhu olla niinsanottu ”pantakarhu”. Tämän hetkinen arvio on, ettei karhua oli pannotettu. Poliisilla ei ole tietoa karhun sukupuolesta eikä iästä eikä siitä, että olisiko karhulla ollut pentua. Tällä hetkellä ei ole mitään käsitystä, eikä tietoa siitä miksi karhu hyökkäsi ihmisen päälle.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI