Karhun metsästykselle ikävä loppu – haavoittunut eläin raateli metsästäjän

0
(Arkistokuva)

Pohjanmaan poliisin mukaan luvallinen karhunpyynti Kannuksen Rekilän maastossa Keski-Pohjanmaalla oli alkanut keskiviikkona (21.8.) illalla, jolloin myös jahdissa mukana olleet koirat olivat päässeet karhun jäljille. Metsästäjät aloittivat pyynnin torstaina aamulla. Poliisin saaman tiedon mukaan karhu oli tullut passiketjua kohden ja yksi metsästäjistä oli ampunut karhua. Karhu oli kuitenkin jatkanut edelleen matkaansa koirat perässään.

Loukkaantuneesta karhusta tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen välittömästi, ja jahti jatkui nyt loukkaantuneen vaarallisen eläimen metsästyksenä.

Koirat saivat karhun haukkuun ja metsästäjä ampui uudelleen, mutta karhu jatkoi nytkin matkaansa. Passiketju siirtyi ja koirat jatkoivat haukkumista. Yksi metsästäjistä oli siirtynyt odottamaan karhuhaukun lähestymistä ja pääsi ampumaan lähestyvää karhua useamman kerran. Haavoittumisestaan huolimatta karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun. Karhua seuranneet koirat kävivät puolestaan karhun kimppuun, joka jossain vaiheessa lopetti miehen raatelemisen. Muiden metsästäjien kiiruhtaessa paikalle oli karhu vielä elossa ja se lopetettiin.

Metsiemme suurpeto karhu oli loukkaantuneena toiminut omien vaistojensa perusteella. Kyseessä oli keskikokoinen naaraskarhu. Poliisin mukaan metsästäjä sai vakavia vammoja, mutta hän ei ole hengenvaarassa. Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Metsästys oli luvallinen ja karhun metsästyksen ohjeita oli noudatettu.

Kaadettu karhu (kuvituskuva)

Karhujahtiin osallistui metsästäjiä Perhosta, Vetelistä, Halsualta, Kannuksesta, Kälviältä ja Ullavasta.

Suomen Riistakeskus on myöntänyt Pohjanmaan alueelle tälle vuodelle karhun kannanhoidollisia poikkeuslupia kahdeksan kappaletta. Viime vuonna alueella kaadettiin kuusi karhua.

…………………………………………………………………………………..

JÄTÄ KOMMENTTI