KÄRNÄ JA SAVOLA HALUAVAT TUPLATA TURKISVIENNIN ARVON

0

Keskustan kansanedustajat, maa- ja metsätalous-valiokunnan jäsenet Mikot Kärnä ja Savola ovat tyytyväisiä uutisista, joiden mukaan Suomen minkit saisivat omat koronarokotteensa jo ensi kesänä.

– Suomessa hallitus on politiikallaan varmistanut, että turkistarhaus on voinut jatkua myös koronapandemian aikana. Muualla maailmassa, kuten esimerkiksi Tanskassa, turkistarhoja on ajettu alas koronatoimena. Nyt huomaamme kuinka viisasta politiikkamme on ollut.

– Minkit saavat oman koronarokotteensa kesällä ja alalla on kaiken tämän seurauksena aivan valtaisa kasvupotentiaali. Toimimalla viisaasti voimme tuplata Suomessa tarhattujen minkkien määrän ja moninkertaistaa alan liikevaihdon. Turkisten kysyntä ei ole hävinnyt mihinkään ja ne kannattaa tuottaa Suomessa, jossa tuotanto on eettistä ja jossa otetaan eläinten hyvinvointi huomioon.

Kärnä ja Savola esittävät, että valtio myöntäisi tarhaukselle tulevana vuonna investointi- ja laajennustukia.

– Panostuksia kannattaa nyt suunnata sellaisten kasvualojen kuten turkistarhauksen tukemiseen, joilla on aivan valtavasti potentiaalia. Ekologinen ja eettinen suomalainen turkis ei ole kertakäyttötuote, vaan se kestää sukupolvelta toiselle. Alalle on nyt saatava lisää kasvuun kannustavia panostuksia. Turkisten viennin arvo on ollut Suomelle parhaina vuosina noin 800 miljoonaa euroa. Viisaasti toimimalla voimme nostaa sen nykyisessä tilanteessa helposti yli 2 miljardiin euroon. Mistään nappikaupasta ei siis ole kyse. Nyt on nopeasti saatava lisää minkkejä häkkiin ja turkiksia maailmanmarkkinoille, kehottavat Kärnä ja Savola.

 

JÄTÄ KOMMENTTI