Karstula ja Kyyjärvi jatkavat kuntaliitosneuvotteluita

0
Karstulan kunnanjohtaja Pekka Kanervio

Karstulan ja Kyyjärven kunnat jatkavat kuntaliitoskeskustelua. Esitimme Karstulan kunnanjohtaja Pekka Kanerviolle muutaman kysymyksen tilanteesta.

Kuntaliitos Karstulan näkökulmasta?

Karstulan kunta on avoin erilaisille vaihtoehdoille. Nyt keskustelussa oleva kuntaliitos ei ole kuitenkaan yhtä houkutteleva, kuin taannoinen uuden kunnan synnyttäminen. Valtuusto käsittelee alustavasti asiaa maanantaina 8.3.2021 valtuustoillassa ja tuossa keskustelussa käydään läpi kunnan ehdotusta edustajista ohjausryhmään. Kokous on vain neuvoa-antava ja päätökset tehdään erikseen.

Aikataulu?

Itse asiakirjojen valmistelu tehdään tämän kuun aikana, jolloin asiapaperit olisivat kuulutettuina huhtikuun ja päätöksenteko valtuustoissa huhtikuun lopulla. Valtiovarainministeriö tekisi päätöksen vielä toukokuussa. Aikataulu on tiukka, mutta toisaalta pystymme hyödyntämään osin jo aikaisemmin luotua materiaalia.

Onko läpimeno mahdollinen?

Minun tehtäväni on vain esitellä asioita ja antaa poliitikkojen päättää asioista. En mielelläni lähde ennustamaan asioita.

Valtuuston koko ja kuntien edustus?

Valtuuston koko ja edustavuus käsitellään sopimuksessa, joten siihen ei voi tässä vaiheessa ottaa kantaa. Asetettava ohjausryhmä tekee siitä ehdotuksen varmasti jo ensimmäisessä kokouksessaan, joka on alustavasti sovittu pidettäväksi 11.3.2021

Onko nimi edelleen Suomenselkä?

Suomenselän kunta haudattiin edellisessä ponnistuksessa, joka kaatui, kun Kannonkosken kunta ei ollut valmis uuden kunnan perustamiseen. Nyt neuvotellaan vain kahden kunnan liitoksesta, jossa Kyyjärven kunta liitettäisiin Karstulan kuntaan.

Ratkaisevat hyödyt Karstulan kannalta?

Tähän ratkaisuun liittyy melko vähän hyötyjä Karstulan kannalta. Alueen yrityksille voisi kuvitella tulevan vahvemman elinvoimaisemman kokonaisuuden. Samalla erityisesti Kyyjärven palvelut tulisivat tasalaatuisemmiksi, kun palvelut laajenisivat ja henkilöstön työpainetta voitaisiin lievittää Kyyjärven työntekijöiden osalta. Jonkin verran uudelle kokonaisuudelle tulisi synergiaetuja henkilöstöä yhdistettäessä, esimerkiksi palveluissa, joihin liittyy päivystysluonteisia tehtäviä


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI