Käsittämätön liikenneonnettomuus Jalasjärvellä- nuori kuljettaja jäi oman rekkansa yliajamaksi!

0
Ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja kuoli pudottuaan ohjaamosta tielle ja jäädessään tiistai-aamuna hieman ennen kello kuutta yhdistelmänsä ruhjomaksi valtatie 19:llä  Jalasjärven Luopajärvellä.

Kohti Seinäjokea matkannutta ilmajokelaisen kuljetusliikkeen ajoneuvoyhdistelmää kuljetti yhtiön palveluksessa ollut 22 – vuotias ilmajokelaismies, joka oli palaamassa kappaletavaralastissa olleella yhdistelmällä Etelä-Suomesta.

Sallittua ajonopeutta ajanut yhdistelmä oli Pentinkylän liittymän kohdalla ajautunut jostakin syystä kulkusuunnassaan oikeanpuoleiselle pientareelle ja pysähtynyt lumen hidastamana  valtatien vieressä kulkevan kevyenliikenteenväylän  pientareelle. Auto oli ollut käynnissä, ajovalot kytkettyinä ja pyörillään.

Paikalle tulleen tienhoitotöissä olleen aurausauto kuljettaja oli pysähtynyt selvittämään tilannetta. Hän oli todennut että ohjaamon ovet olivat kiinni, mutta kuljettajanpuoleisen oven ikkuna oli alas laskettu, ohjaamossa ei ollut ketään. Lumessa ei myöskään näkynyt jälkiä siitä että joku olisi poistunut ohjaamosta.

Ajoneuvoyhdistelmän takaa, lähes kokonaan lumeen peittyneenä, löytyi kuollut mieshenkilö, joka osoittautui ajoneuvoa kuljettaneeksi 22-vuotiaaksi ilmajokelaismieheksi, hän oli pudonnut hytistä ja jäänyt kuljettamansa yhdistelmän alle.  Miehen saamat vammat olivat laadultaan sellaiset että kuolema on ollut välitön seuraus tapahtuneesta.

Oletettava syy turmalle saattaa olla se, että liikkeellä olevan yhdistelmän kuljettaja on ajon aikana avatun ikkunan kautta pyrkinyt poistamaan jäätä kuljettajan tuulilasin pyyhkimen sulasta. Tätä tehdessään hän on nojautunut oveen,  joka on jostakin syystä auennut ja kuljettaja on sen vuoksi päässyt putoamaan autosta maahan ja jäänyt näin yhdistelmän ruhjomaksi.

Teoriaan viittaa se, että kuljettajan puoleinen lasinpyyhin oli käännettynä ylös ja keliolosuhteet olivat sellaiset että jäänmuodostusta tapahtui

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, jonka lisäksi asiassa toimitetaan kuolemansyyntutkinta ja työtapaturmatutkinta.

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI