Kävätkarkelot nyt ilman yleisöä – Ähtärin karhut kipaisivat kinoksiin

0
Nyt oli taas monen vuoden jälkeen lunta karhutarhassa kahlattavaksi wanhaan malliin. Kontioiden jalkojen pituus ei riitä kovalle maalle asti. (Kuvat:Pentti Hautala)

Teksti ja hauskat karhukuvat: PENTTI HAUTALA
Ähtäri

Ähtärin eläinpuiston karhut alkoivat kolistella ja tömistellä ”kämpässään” jo maaliskuun alkaessa siihen malliin, että hoitajat tiesivät talviunien lopullisesti päättyneen. Ja niinpä mieluinen pihalle pääsy toteutui launtaina.

Metsän kuninkaat saivatkin sukeltaa nyt niin paksuun hankeen, että jalkojen pituus ei riitänyt. Vatsat tekivät lumeen syvää vanaa ja tasoittivat kinostuneita kohtia, karhujen kirmatessa kevääseen. – Ja mikäs oli rymistellessä, kun keväinen aurinko paistoi melkein pilvettömälta taivaalta.

”Missä on nyt yleisön tungos, kun ei näy kuin muutama ihminen”? – Näin selvästi ajetteli tämäkin mesikämmen, tähystäessään ympäristöön. (Pentti Hautala)

Mesikämmenet kuitenkin selvästi kummastelivat paksujen lumimäärien lisäksi muutenkin erilaisia olosuhteita menneisiin vuosiin verrattuna. Tämä johtui siitä, kun nyt ei ollut satoja ihastelijoita karhutarhan ympärillä. Onhan aina aikaisemmin näkynyt ihmisiä tungokseen asti, kun talviunilta heräämisen jälkeen on ulkoilukausi alkanut.

”Lumi ja maaliskuun tuulet tuoksuvat aina yhtä virkistäviltä” (Pentti Hautala)

Nyt suuri yleisö puuttui perinteisistä karhujen kevätkarkeloista, korona pandemian rajoituksien pakottamana.
Vaikka nyt ei varsinaista karhujen keväriehaa järjestettykään, toimii Ähtärin eläinpuisto korona-aikana yleisten suosituksien mukaisesti. – Tämä tarkoittaa sitä, että liikutaan ns. omassa porukassa. Turvavavälit 2-3 metriin ja maskinkäyttöä suositellaan.

”Eikös talviunet, ja nyt tämä lumi, virkistä mukavasti”. -Tällä tavalla nämä kaverukset ehkä tuumasivat, hankeen upotessaan (Pentti Hautala)

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI