Keväiset varkaat ovat palanneet jälleen ovelin konstein – nyt maksukorttien käyttäjät uhreina!

0

Rikolliset onnistuivat Pietarsaaressa saamaan merkittävän summan rahaa anastamalla tavanomaisella kauppareissulla ostoksia tehneen maksukortin ja vakoilemalla hänen henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen. Saatat olla rikolliskoplan merkattu uhri jo astuessasi kauppaan.

Nainen, jonka maksukortti anastettiin, oli pietarsaarelaisessa vähittäiskaupassa tehnyt ostoksia ja kassalla käyttänyt maksukorttiaan.

Naisen mentyä paikoitusalueella autolleen, oli hänen luokseen tullut ulkomaalaistaustainen mies, joka oli pyytänyt reittiohjeita Tampereelle. Nainen oli houkuteltu ulos autostaan ja samalla oli ulkomaalaistaustaisen miehen apuri anastanut naisen maksukortin tämän autosta. Maksukortin ja sen koodin avulla olivat tekijät onnistuneet saamaan useampia tuhansia euroja haltuunsa. Varat oli nostettu pankkiautomaatista.

Tekijät olivat saaneet maksukortin koodin haltuunsa kaupassa tarkkailemalla naista maksuhetkellä.

Poliisi kehottaa edelleen varovaisuuteen maksukorttien koodien käytössä kassoilla ja maksuautomaateilla. Koodia ei tule näyttää muille. Myös maksukorttien päivittäistä maksiminostomahdollisuutta on syytä rajata, jolloin vahinkojen suuruus voidaan väärinkäyttötapauksissa vähentää.

Mikäli maksukortti katoaa, on siitä syytä välittömästi tehdä kortin sulkuilmoitus, vaikka asianomainen kokisikin koodin olevan turvassa!

JÄTÄ KOMMENTTI