Kevät tulee – kevätmarkkinat Oiva Takalassa eilen

0
vas. Ilari Takala ja Stigan Tero Haavisto

Kevät on tulollaan, sitä todistaa eilen, perjantaina Soinissa järjestetyt kevätmarkkinat. Perinteriset Ky Oiva Takalan kevätmarkkinat kokosi asiakkaita miettimään kevätostoksia ja maistamaan perinteisiä muurinpohjalättyjä. Esillä olivat kaikki kevääseen ja kesään kuuluvat asiat.

Stigan puutarhakoneita esittelemään oli saapunut Tero Haavisto. Hän kertoi koneiden kehityksestä seuraavasti. – Ruohonleikkureiden ja ajoleikkureiden kehityksessä on voimakkaasti tullut esille akkukäyttöiset koneet. Robottikoneet eivät tietenkään sovi talouksiin, joissa on pensaita ja muita esteitä. Akkukäyytöiset leikkurit kehittyvät ja niiden tulevaisuus on jatkossa suuri.

vas. Katja Viimavirta ja Pauliina Rantala

Värimaailman, siis maalien uusista trendeistä oli paikalla kertomassa aikaisemminkin Soinissa vieraillut Katja Viimavirta. Hän neuvoi asiakkaita värien salaisuuksiin ja kertoi myös tärkeistä ympäristävaikutuksista, kierrätyksestä ja hyötykäytöstä. Värien osalta muutoksen näkyvät, seinät voivat olla tulevaisuudessa vaikka pinkkiä, mutta edelleenkin vailkoisen sävyt, etekin ulkopinnoissa ovat suosittuja, mutta tummat sävyt ovat myös tulollaan, jopa mustakin. Harmaita värejä edelleenkin käytetään, sisämaaleissa tulevaisuus tuo 70-luvun värit mahdollisesti takaisin, kuten oranssin ja tummanvihreän.

Paikalla pystytettiin myös Lakkabetonin pihagrilli
Orvokit, kevään merkki

Ainahan Takalan tapahtumassa lettua paistetaan. Ammattitaitoisina paistajina toimivat Kirsi Vähäsoini ja Paula Viirumäki.

Iloiset letunpaistajat

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI