Kilpailu asiakkaista lisääntyy – Lidl ja Kesko korjaavat ja rakentavat uusia päivittäistavarakauppoja

0
Lidl aikoo panostaa myös nykyisten myymälöiden uudistamiseen (K-Media/arkistokuva)
Keskon pääjohtaja Mikko Helander kertoo, että Kesko esittelee vielä tämän vuoden aikana uuden kauppakonseptin. Lidl päivittäistavaraketju suunnittelee avaavansa yli 40 uutta myymälää Suomessa ja Ruotsissa seuraavien kolmen vuoden aikana.

– Kyseessä on täysin uudentyyppinen normaalikuluttajille suunnattu päivittäistavarakaupan konsepti. Enempää en voi vielä kertoa, sanoo keskon Helander.

Kesko strategiassa on tarkoitus rakentaa lähivuosina noin 100 uutta lähikauppaa ja 30 supermarkettia. Peräti 400 K-marketia uudistetaan.

NIB:n laina tukee Lidlin kasvustrategiaa Pohjois-Euroopassa.

Pohjoismaiden Investointipankki NIB on solminut Lidl Suomi Ky:n ja Lidl Sverige KB:n kanssa investointilainat uusien myymälöiden rakentamiseen ja nykyisten myymälöiden uudistamiseen vuosina 2015-2017.

Päivittäistavaraketju suunnittelee avaavansa yli 40 uutta myymälää Suomessa ja Ruotsissa seuraavien kolmen vuoden aikana.

Iso osa Lidlin nykyisistä myymälöistä toimii tällä hetkellä kapasiteettinsa ylärajoilla molemmissa maissa. Näin ollen nykyisiä myymälöitä on laajennettava tai niiden on muutettava kokonaan uusiin tiloihin.

Lidl:stä kerrotaan, että suurempi myymäläkoko mahdollistaa myymälöiden monipuolisen uudistamisen, jolloin niihin voidaan rakentaa paistopiste, laajentaa hedelmä- ja vihannesosastoa sekä lisätä tuorekala- ja tuorelihatuotteiden valikoimaa.

Lidl on kansainvälinen päivittäistavaraketju, jolla on noin 10 000 myymälää yli 20 maassa Euroopassa. Tällä hetkellä Lidlillä on Suomessa 144 myymälää ja Ruotsissa 169.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI