KOLUMNI | Hotelli-ravintola Alavus 66 konkurssiin!

0
(Kuva: Santeri Viinamäki)
AA-KANNUS_mini

Pentti Hautala
ALAVUS

Toimittaja Pentti Hautala

Alavuden keskustaajamassa kaupungin omistuksessa oleva Hotelli-ravintola 66 Oy on jättänyt konkurssihakemuksen Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudelle kiirastorstaina.
Hotellilla on ollut toimintansa historian aikana useita yrittäjiä ja kaikilla on mennyt taloudellisesti enämmän ja vähemmän heikosti. Hotellin ylläpitäminen on ollut huono ”bisnes”, niin kaupungille kuin yrittäjillekin.

– Mutta hotelihan pitää kaupungin keskustassa olla, kun Tuurin sivukylässäkin sellainen on. Näin on enemmistö kaupungin päättäjistä ajatellut vuosien aikana.
Viimeiset 5-6 vuotta ovat hotellissa olleet ulkomaalaistaustaiset yrittäjät kaupungin vuokralaisina.

Alkuperäinen kiinteistön vuokra-lunastusopimus on kaupungin päättävissä elimissä ollut pähkäiltävänä ja muutettavana viime vuosina useasti. Yrittäjäpuoli ei ole alkuperäisiä sopimuksia kyennyt rahoittamaan ja niinpä  on jouduttu etsimään erilaisia rahaliikenne ratkaisuja. Mutta huonolla menestyksellä, kun rarkaisut päättyivät konkurssihakemukseen.

Omakohtaisesti muistan, kun Töysän kunta liittyi Alavuden kaupunkiin, että hotelli ja verkko-osuukunta Kuuskaista olivat heti alkuaikoina rahoittettavina. Itse vastustin vankummattomasti molempien rahoitusta kaupunginhallituksen ja -valtuuston kokouksissa. Esitin silloin ja myöhemminkin eriäviä mielipiteitä ja sain äänestyksiäkin aikaan.
Vuosien varrella sain edellä mainituista vastahankaan asettumisista nimettömiä uhkauksiakin. Niiistä joidenkin alkuperää poliisiviranomaiset myös tutkivat.
Lisäkseni vain pari-kolme muuta päättäjää tiesi, että molemmat mainitut tahot tulevat kaupungille ajanmyötä kalliiksi. Kuuskaistaan menikin sitten tähän mennessä jo velkasaanerauksen yhteydessä kaikkine kuluineen 600-700 000 euroa! Hotellin lopulliset kulut ova tällä hetkellä vielä ”hepreaa”.  -PH-

 


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI