Koronatartuntojen määrän kasvu huollestuttaa Virroilla

0
Merikanto-opiston tanssijoita (arkistokuva)
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virroilla on ollut yhteensä 46 koronaan sairastunutta henkilöä kuluneen vuoden aikana. Maanantaina 29.3. karanteenissa oli kahdeksan virtolaista.

Viime viikon aikana Virroilla todettiin kuusi koronatapausta. Myös ikäihmisten keskuudessa tartunnat ovat huolestuttavasti kasvaneet. Lisäksi yhdessä tiiviissä kerrostaloyhteisössä on todettu useampi tartunta. Talon asukkaita on kehotettu hakeutumaan koronatestiin ja suositeltu jäämään omaehtoiseen karanteeniin.

– Epäilemme vahvasti, että Virroilla on oireettomia tai lieväoireisia koronakantajia, jotka ovat tietämättään tartuttaneet tautia myös ikäihmisiin. Näin on tautiin sairastunut henkilöitä, jotka eivät ole asioineet Virtain ulkopuolella. Nyt on Virroilla selkeästi suurentunut riski alistua koronalle, koska kaikkien tartuntojen lähde ei ole selvillä ja testeille menossa on viivyttelyä, kertoo tautitilantesta vt. kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Viime viikolla Virtain kaupunki tiedotti mahdollisuudesta korona-altistumiseen apteekissa ja terveyskeskuksen laboratoriossa. Näiden lisäksi Merikanto-opistolla on voinut altistua koronavirukselle viime viikolla. Tästä on tiedotettu erikseen musikkiopiston oppilaille ja huoltajille. Pääsiäisen lomakausi on lähestymässä ja matkustelun vuoksi riski epidemian pahenemiselle entisestään on myös Virroilla.

– Nyt täytyy malttaa matkustamista ja viettää pääsiäinen oman perheen kesken ulkoillen ja keväästä nauttien, opastaa ja muistuttaa Henna Viitanen.

-jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI