Kunnanjohtaja päiväksi talkoisiin

0

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli on lupautunut osallistumaan päiväksi talkoisiin jokaiselle, joka rakentaa talonsa Vimpeliin tonttikampanjan aikana.

Tavoitteena on toki auttaa talkoissa, mutta myös vaihtaa ajatuksia missä kunta voi olla parempi, auttaa, tai missä olemme onnistuneet ja samalla tutustua puolin ja toisin. Vimpeli on maailman ainoa kunta, jossa talon rakentaessaan saa kunnanjohtajan mukaan “kökkään”. 

Jukkalan ja Sandbackan alueen asuinrakennusten rakentamiseen tarkoitetut kaavatontit myydään 50 %:a vuoden 2017 tontin hinnasta.

Muut kunnan omistamat asuinrakennusten rakentamiseen tarkoitetut kaavatontit myydään 1 €/ tontti.

Rakennusvelvoite tulee täyttää kahden vuoden sisällä kiinteistön kauppakirjan päivämäärästä. Rakennusvelvoitteen täyttymättä jättäminen laukaisee vuoden 2017 kaavatonttien kauppahinnan kokonaan perinnän.

Rakennuslupahakemus tulee jättää kuntaan viimeistään 31.9.2021.

Vimpelin kunnan alueella yksityiseltä tontin ostaneelle ja asuinrakennuksen rakentavalle myönnetään 1000 euron avustus käytettäväksi rakentamiseen tai sisustamiseen liittyvien tarvikkeiden tai tavaroiden hankintaan. Avustuksen verokohtelu on verohallinnon ohjeiden mukainen avustuksen maksuhetkellä. Avustus maksetaan sen jälkeen, kun rakennetun kiinteistön lopputarkastus on tehty.

Suurin muutos edellisiin kampanjoihin on 1000 euron avustus yksityiseltä ostettaviin tontteihin. 

Esimerkki: mikäli ostaja ostaa yksityiseltä tontin ja rakentaa asuinrakennuksen, saa ostaja lisäksi kunnalta 1000 euron avustuksen rakennuksen ulkoisiin tai sisäisiin hankintoihin. 

Tonttikampanjan yksi kohokohta on huutokauppa. Kunta myy ilman pohjahintaa Jukkalan alueelta 6. tontin (1993 neliömetriä) huutokaupat.com:issa. 


 

JÄTÄ KOMMENTTI