KUNTAVAALIT | Alavuden Keskusta käynnisti Töysästä

0
Alavuden keskustan kunnallis-ja naisyhdistyksen puheenjohtaja Irma-Liisa Viitamäki ja entinen Alavuden kaupunginjohtaja Silja Hiironniemi ovat nyt vaaleissa ehdokkaina. (Kuva: Pentti Hautala)

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS / TÖYSÄ

Alavudella on perinteinen vaalitouhu saatu alkuun todenteolla, kun keskustapuolueen toritapahtuma käynnistettiin maanantaina illansuussa Töysässä. Lähestyvät kunnallisvaalit innostivatkin kansaa oikein joukolla Sale Töysän pihamaalle, keskustelemaan kunnallisista ja valtakunnallisistakin asioista. Tärkeää oli myöskin tuttujen tapaaminen yli puoluerajojen.

Paikalla oli Töysän kyläläisten lisäksi runsaasti naisia ja miehiä myöskin Alavuden kantakaupungista. Vaaleissa ehdokkaana olevia ja muitakin kiinnostuneita.

Läsnä oli muiden mukana, nyt vaaliehdokkaanakin oleva, vuosina 1991-2000 Alavuden kaupunginjohtajana toiminut Silja Hiironniemi. Alavudelta Hiironnniemi siirtyi Oulun apulaiskaupunginjohtajaksi viideksi vuodeksi. Sisäministeriön ylijohtajana hän toimi vuosina 2005-2008 ja valtionvarainministeriön ylijohtajana vuosina 2008-2016. Eläkkeelle päästyään Hiironniemi muutti takaisin kotiseudulleen Alavudelle.

– Muuttaessani eläkkeelle ja entiselle kotipaikkakunnalle päästyäni, aloin sitten kunnallisvaaliehdokkaaksi. Kun kauniisti pyydettiin ja oma mieli teki mikäs tässä, naurahtaa rehtiin tapaansa Silja Hiironniemi.

Eikä Töysässäkään tarvinnut kenenkään kuivin suin ja kurkuin keskustella. Grillimakkarat pitivät mehujuoman kanssa tarjottuna siitä huolen.

Alavuden keskustapuolueen kunnallisjärjestön ja myös naisten puheenjohtaja tuurilainen Irma-Liisa Viitamäki oli tyytyväinen koronatilanteen helpottamisesta.

– Onneksi nyt vihdoinkin tällaisia joukkotilaisuuksia ulkona on mahdollisuus järjestää suositusten ja rajoituksien mukaisesti.

Viitamäki tuo tyytyväisyytensä esiin myöskin siitä, kun ihmiset osallistuvat mielellään rajoituksien jälkeen yhteisiin tilaisuuksiin kiitettävällä innolla.

– Alavudella ja Töysässä on kuntavaalien ehdokashankinta sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on saatu lista täyteen, eli kaikkiaan 46 ehdokasta. Naisia heistä on 20, täsmentää Viitamäki.

”Toppatakkisäässä” kokoonnuttiin maanantaina Töysässa Salen pihapiiriin Alavuden keskustan vaalitilaisuuteen.(Kuva:Pentti Hautala)

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI