KUUSIOKUNNAT | PestuuMarkkinat.fi-palvelu lunastanut paikkansa työnhaun kanavana 

0
Masa-Metalli Oy

Kuusiokuntien (Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri) elinkeinotoimijat suunnittelivat yhteistyössä keväällä 2020 Suunta tulevaan Kuusiokunnissa –hankkeen, jonka toteuttamisen mahdollisti Etelä-Pohjanmaan liiton rahoitus. Hankkeen päätavoitteena on turvata yritysten toiminta korona-aikana. Hanke tarjoaa paikallisen työnvälityspalvelun PestuuMarkkinat.fi sekä valmennusta yrittäjille hyvinvointiin ja digitaitoihin. Hanketta hallinnoi Alavuden Kehitys Oy.

Työllisyyden edistäminen ja alueen yritysten tukeminen koronapandemiasta selviytymisessä on kuntien yhteinen, tärkeä tavoite, ja PestuuMarkkinat.fi-palvelu sekä yrittäjille tarjottavat valmennukset ovat hyviä työkaluja tähän.

Tarjoa töitä, tarjoudu töihin!

PestuuMarkkinat.fi-palvelu on uudenlainen sähköinen kohtaamispaikka kaikille työnhakijoille ja työnantajille. Palvelussa voi kuka tahansa hakea työtä ja yritykset, yhdistykset sekä kotitaloudet voivat hakea työlle tekijää. Palvelu toimii paikallisesti Kuusiokuntien alueella ja tavoitteena on tehdä näkyväksi myös piilotyöpaikkoja.

Monia hyviä ”mätsejä” on tullut ja listoilla on työnantajia, jotka etsivät kuumeisesti osaajia joukkoonsa. Esimerkiksi Masa-Metalli löysi palvelun kautta viikossa kaksi työntekijää. Marraskuussa Taitokeskus Oura sai opiskelijan siistijäksi ja ravintolatyöntekijöitä on työllistynyt palvelun kautta jo useita.

Masa-Metalli Oy:n yrittäjä Matti Leinosella on hyvät kokemukset PestuuMarkkinat.fi-palvelun toimivuudesta.

– Olen rekrytoinut PestuuMarkkinat.fi -palvelun kautta kolme henkilöä. Keväällä minulle oli tärkeää, että pystyin tarjoamaan työpaikan 15-vuotiaalle nuorelle, joka sai näin ensikokemuksen työelämästä. Marraskuussa palvelun kautta löytyi kaksi työntekijää, joista toinen oli 55-vuotias metallialan ammattilainen. Ammattitaito ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä se kehittyy työtehtävien kautta. Tärkeintä työllistämisprosessissa on löytää sopivat tyypit, joilla on halua tarttua työhön ja oppia uutta, toteaa Leinonen.

Sähköisen palvelun lisäksi PestuuMarkkinat.fi tarjoaa henkilökohtaista palvelua. Meklari auttaa tarvittaessa palvelun käytössä ja työnvälityksen ohella saa neuvoja esimerkiksi ansioluettelon tekoon tai koulutusmahdollisuuksien etsintään.

Valmennuksia yrittäjille

Suunta tulevaan Kuusiokunnissa –hanke järjestää myös maksutonta valmennusta Kuusiokuntien yrittäjille. Valmennukset painottuvat digiloikkaan, työhyvinvointiin sekä digimarkkinointiin. Yrittäjien työhyvinvointi ja jaksaminen –valmennuksesta vastasi Kuortaneen Urheiluopisto. Valmennukseen osallistui 30 yrittäjää. Tammikuussa alkaa digimarkkinoinnin koulutus, jossa kokoonnutaan kerran viikossa joko etänä tai lähiopetuksena digimarkkinoinnin äärelle. Valmennuksesta vastaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SEAMK.

Kosolti koulutuksia

Lisäksi käynnissä on Alavuden Kehitys Oy:n Tieto lisää tulosta –hanke, joka myös tarjoaa monipuolista koulutusta yrittäjille. Tällä hetkellä on menossa Toimisto-ohjelmat hyötykäytössä -koulutus, josta vastaa Järviseudun ammatti-instituutti (JAMI). Tammikuussa paneudutaan Suomen Yrittäjäopiston johdolla yritykseen strategiaan ja liiketoimintasuunnitelmaan.

Suunta tulevaan Kuusiokunnissa –hanke ja PestuuMarkkinat.fi-palvelu on oiva esimerkki siitä, mitä yhteistyöllä kuntien, paikallisten yrittäjien sekä eri toimijoiden välillä saadaan aikaan. 

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI