Kuusiolinna Terveys tiedottaa

0
Alavuden terveyskeskus
AA-OULU_mini

Suun terveydenhuollon kiireetöntä toimintaa käynnistetään 25.5.2020 alkaen

Koronavirusepidemian tilanne on Etelä-Pohjanmaalla ja Kuusiokuntien alueella erittäin rauhallinen ja tämän vuoksi kiireetöntä vastaanottotoimintaa käynnistetään uudelleen suun terveydenhuollossa maanantaista 25.5.2020 alkaen.

Vastaanotoilla on käytössä tarkat ohjeistukset hygienian ja suojautumisen osalta ja myös ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien on turvallista saapua hoitokäynneille, kun noudatetaan annettuja ohjeistuksia.

Suun ja hampaiden kunto vaikuttaa suuresti yleisterveyteen ja hoitamatta jääneet suun sairaudet aiheuttavat helposti ongelmia myös yleisterveyden kannalta. Tämän vuoksi onkin ehdottoman tärkeää saapua hammashoitoon, jos sinulle on aika varattuna. Jos aikaasi ei ole erikseen peruttu, on se edelleen voimassa.

Hoitoon saa saapua vain täysin terveenä. Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, tulee sinun ehdottomasti peruuttaa vastaanottoaikasi.

Toimintaa käynnistetään kaikissa alueen hammashoitoloissa lukuun ottamatta Alavuden hammashoitolaa, joka on vielä remontissa. Suun terveydenhuolto ei pyöri vielä täydellä teholla ja hoitoaikoja joudutaan edelleenkin osittain perumaan tai vastaanottopaikkaa siirtämään järjestelyjen vuoksi.

Jos sinulle ehdotetaan ajan siirtämistä toiseen hammashoitolaan, kannattaa mahdollisuuksien mukaan ehdottomasti suostua siirtoon. Tämä on tärkeää, jotta hoitovälit eivät venyisi liian pitkiksi.

Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja teemme muutoksia toimintaamme ohjeistusten perusteella.

Ole tarvittaessa yhteydessä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen
Alavus 06 2525 7982
Ähtäri 06 2525 7271

Tiedote asumispalveluyksiköiden asukkaille ja heidän omaisilleen

Koronaepidemiatilanne voi jatkua vielä pitkään. Suomen hallituksen asettama vierailukielto asumispalveluyksiköihin on toistaiseksi voimassa.

Asukkailla on perusoikeus kommunikoida läheistensä kanssa. Nämä ohjeet on laadittu, jotta asukkaat voisivat turvallisesti tavata läheisiään myös koronaepidemian aikana.

Asukkaan tulee itse ilmaista mahdollisuuksien mukaan oma tahtonsa asiaan, ketä hän haluaa tavata ja haluaako hän ottaa riskin altistumisesta. Tapaamiseen voi liittyä tartuntariski, vaikka tämä on minimoitu toimenpiteillä.

Vierailumahdollisuudet suunnitellaan yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa.

Ohjeita turvalliseen tapaamiseen:

  • Tapaamisaika rajataan puoleen tuntiin.
  • Vierailut järjestetään ulkotiloissa säävarauksella.
  • Pidetään huoli 2 metrin turvavälistä.
  • Omaisen ja asukkaan tulee olla oireettomia ja terveitä tapaamisen aikana.
  • Huolehditaan hyvästä hygieniasta ennen ja jälkeen tapaamisen, sekä tapaamisen aikana: Käsienpesu ennen tapaamista, ei omien kasvojen alueen koskettelua, ei halailua tai koskettamista.
  • Läheisellä on tapaamisen ajan kirurginen suu-nenäsuojus, käyttö opastetaan hoitohenkilökunnan toimesta. Suu- ja nenäsuojus annetaan asumispalveluyksiköstä.
  • Ulkona käytössä liikuteltava pleksi, joka on asetettu esim. terassipöydälle omaisen ja asukkaan väliin.
  • Tartuntariskin vuoksi kukat, lahjat ja asukkaalle tuomanne tavarat säilytetään vuorokauden ajan asumispalveluyksikön varastossa; Tavoitteena on, että mahdollinen koronavirus ei tarttuisi asukkaaseen tavaroiden välityksellä.

Suosittelemme edelleen käyttämään myös muita yhteydenpitomenetelmiä, kuten puheluita ja videopuheluita.


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI