Kuusiolinna Terveys tiedottaa hammashoidosta

0

Hammashoidon kiireellisen hoidon toimipisteisiin muutoksia

Suun terveydenhuollon kiireellinen vastaanottotoiminta on toiminut erityisjärjestelyin 13.4.2020 alkaen. Suun terveydenhuollossa on järjestetty vain kiireellistä hoitoa Alavuden ja Ähtärin toimipisteissä, kiireettömän hoidon ollessa väliaikaisesti keskeytettynä.

Maanantaista 27.4.2020 eteenpäin tulee hammashoitoloiden vastaanottopisteisiin muutoksia. Alavuden osalta kiireellinen vastaanottotoiminta joudutaan siirtämään remontin alta Töysän terveysasemalle, Senioritie 4, Töysä.

Kiiireellistä vastaanottotoimintaa järjestetään siis edelleenkin erityisjärjestelyin ja hoito keskitetään pelkästään Ähtärin ja Töysän hammashoitoloihin. Alavuden, Kuortaneen ja Soinin hammashoitolat ovat suljettuina.

Kulku Töysän ja Ähtärin hammashoitolaan
Kulku Töysän hammashoitolaan on järjestetty poikkeuksellisesti terveysaseman sisäpihan kautta suoraan hammashoitolan odotustilaan. Hammashoitolaan ei ole kulkuyhteyttä terveysaseman muista osista ja normaalisti hammashoitolaan johtava kulkureitti on tukittuna. Opasteilla ohjataan asiakkaat kulkemaan terveysaseman vasemmalta puolelta hammashoitolan väliaikaiselle sisäänkäynnille.

Myös Ähtärin hammashoitolan osalta on käynti tiloihin muutettu poikkeuksellisesti kulkemaan suoraan hoitolan siiven päädyssä olevasta ovesta. Paikalla on opasteet ohjaamassa kulkua hoitoon saapuville.

Särky- ja kiiretapauksessa toimi näin
Särkytapauksissa tai muissa ensiapua vaativissa tapauksissa ole aina arkisin ensin yhteydessä puhelimitse suun terveydenhuollon ajanvaraukseen. Tutut puhelinnumerot ovat edelleenkin käytössä, vaikka vastaanottopiste muuttuukin Alavuden osalta.
Alavus (Töysä) 06 2525 7982
Ähtäri 06 2525 7271

Puhelimessa tapahtuvan hoidontarpeen arvion perusteella annetaan aika tarvittaessa kiirevastaanotolle. Hoitolaan ei saa saapua suoraan ilman ajanvarausta, vaan yhteydenotto on aina tehtävä puhelimitse.

Kerro myös puhelimessa tarkoin, jos sinulla on pieniäkin hengitystietulehduksen oireita, olet ollut hiljattain sairaana tai epäilet altistuneesi koronavirukselle. Kerro myös aina, jos kuulut koronavirusinfektion kannalta riskiryhmään. On äärimmäisen tärkeää kertoa tarkat tiedot aikaa varatessa, jotta osaamme ottaa huomioon mahdolliset erityisjärjestelyt hoitotilanteessa.

Seuraa Kuusiolinna Terveyden ja KuusSoTen tiedotuksia nettisivuilla ja facebookissa. Ilmoitamme kun palaamme taas normaaliin toimintaan.


 

JÄTÄ KOMMENTTI