Kuusiolinna Terveys tiedottaa| Töysän lääkärivastaanotto siirretään Alavudelle!

0

Alavuden hengitystieinfektiopoliklinikan vahvistamiseksi suljemme Töysän lääkärinvastaanottotoiminnan väliaikaisesti 19.10.2020 lähtien vuoden loppuun asti.

Koronavirustapaukset ovat viime aikoina lisääntyneet Etelä-Pohjanmaalla ja yhä suurempaan potilasmäärään on syytä varautua myös Kuusoten/Kuusiolinnan alueella. Tämän vuoksi Alavudella toimivalle hengitystieinfektiopoliklinikalle tarvitaan lisää erityisesti sairaanhoitajaresurssia sekä vastaanottotyöhön että koronanäytteiden ottoon.

Töysän terveysaseman lääkäri siirtyy tekemään vastaanottotyötään Alavuden terveysaseman tiloihin ja myös laboratoriotoiminta siirtyy Töysästä väliaikaisesti Alavudelle. Neuvolatoiminta ja suun terveydenhuolto jatkavat toimintaansa Töysän terveysasemalla normaalisti.

Töysän terveysasemalle suunnitellut ajanvaraukset pyritään toteuttamaan aiempien suunnitelmien mukaan, mutta vastaanottopaikkana toimii Töysän terveysaseman sijasta Alavuden terveysasema. Kaikkiin Töysän terveysasemalle ajan varanneisiin potilaisiin ollaan yhteydessä.

Kuusiolinna Terveys Oy:n tartuntataudeista vastaava lääkäri, vs johtava lääkäri Marjo Ala-Salmi ja hallintoylilääkäri Erkki Kesti Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymästä tiedottavat edellä kuvattujen toimintojen muutokset johtuvat koronaviruspandemiasta ja aiheesta tiedotetaan uuudelleen joulukuulla 2020, kun toiminta voi palata takaisin normaaliin.

– Lisäksi muistutamme, että kiireettömille vastaanotoille, kuten neuvolaan, ajanvarausvastaanotolle tai suun terveydenhuoltoon, ei pidä tulla hengitystieoireisena. Hyvää käsi- ja yskimishygieniaa noudattamalla, välttämällä matkustamista ja ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja voimme hidastaa epidemian leviämistä ja suojella riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä tartunnalta.

Kasvomaskin käyttöä myös suositellaan käytettävän kaikissa terveysasemien tiloissa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI