Kysymyksiä kaupunginjohtajalle | Ähtäri

0
Ähtärin kaupungintalo
Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki

 

J-Pnewsin toimitus kysyi Kuusiokuntien kunnan- ja kaupunginjohtajien päättyvän vuoden ja ensivuoden kuulumisia. Jatkamme sarjaa ja kysyimme Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäeltä seuraavaa:

 

Millaiseksi arvioisit pian päättyvän vuoden 2020?

Esitetään tämä kysymys kenelle vain, niin iso osa vastaajista nostaa esille koronan ja näin se on minunkin tehtävä. Kyllähän korona teki tästä vuodesta monella tapaa poikkeuksellisen ja haastavan. Koronauhkaan varautuminen etäopetuksineen, toimipaikkojen sulkemisineen, pandemiajohtoryhmineen, lisäkuluineen, lisävaltionosuuksineen, ekstratöineen jne. antoi oman mausteensa tähän vuoteen.

Kaikesta koronasta huolimatta hymyn kasvoilleni saavat aikaiseksi Saunaravintola Kiulun avajaiset Tomi Björkin ruokalistoineen, uutuuttaan hohkaavat padel-kentät, torin tyylikäs esiintymislava Kultainen kori, kolmannen sektorin toimijoiden aikaansaamat uudet harrastuspaikat ja mahdollisuudet (kuntoportaat, maisematorni, hiekkatekonurmella varustettu pesäpallokenttä, täysimittainen ulkosalibandykaukalo…), Eläinpuiston kaikkien aikojen kävijäennätykset heinäkuussa ja elokuussa, senioripuisto sekä loppuvuonna päivänvalon nähneet päätökset uusista koulutiloista niin perusopetuksen kuin toisen asteen koulutuksenkin osalta.

Mitkä ovat toiveet vuodelle 2021?

Toivelistan kärjessä paistattelee pandemiavapaa yhteiskunta ja paluu normaaliin arkeen. Toiveiden kärkipäässä ovat myös perusopetuksen oppimisympäristön ja toisen asteen kampuksen suunnittelun onnistuminen. Myös elinvoimapuolelle, ennestään vahvoille metalliteollisuudelle, matkailulle ja kaupalle uudet tarjontaa lisäävät ja täydentävät toimijat ovat tervetulleita

Mitä toivoisit kaupunkilaisilta?

-Kaikkein eniten toivon, että näkisimme lähelle! Näkisimme kuinka upeassa, monia mahdollisuuksia tarjoavassa kaupungissa elämme ja osaisimme olla oikealla tavalla ylpeitä siitä.

Haluan toivottaa kaikille J-Pnewsin lukijoille rauhallista joulua sekä turvallista uutta vuotta 2021!


 

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI