Kysymyksiä Soinin kunnanjohtajalle

0
Johanna Rannanjärvi

jpnews jatkaa haastattelusarjaa Kysymyksiä Kuusiokuntien kaupungin- ja kunnanjohtajille. Vuorossa on Soinin kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi.

  • Kerro itsestäsi

Koulutukseltani olen hallintotieteiden maisteri ja opinnoissa keskityin aluekehittämiseen. Perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta sekä pari koiraa. Vapaa-aikani vietän perheen ja ystävien kanssa liikkuen ja ulkoilen. Omat harrastukset ovat nyt tauolla, koska työmatka vie paljon aikaa tällä hetkellä, mutta toivottavasti siihen on luvassa pian helpotusta.

  • Mikä sai valitsemaan Soinin?

Olen aina ajatellut nuorempana, että kunnanjohtajan työ voisi olla mun juttu, kun Soinin kunnanjohtajan paikka tuli auki, oli elämän tilanne siinä mallissa, että uudet haasteet kiinnostivat. Soinista oli etukäteen hyvä kuva ja ajattelimme, että Soini voisi olla meille hyvä paikka asua ja elää.

  • Työhistoriasi

Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan liittyvissä erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Viimeisimpänä vastasin Leader-ryhmien toiminnan ohjauksesta Ruokavirastossa. Olen tehnyt töitä käytännössä 15-vuotiaasta lähtien, joten monenlaista pestiä on matkan varrella ollut.

  • Miten motivoit viranhaltijat ja luottamushenkilöt

Soinin hyvä yhteishenki on noussut nyt erityisesti esiin koronakriisin mukana tuomana. Kaikki ovat olleet ennakkoluulottomasti valmiita tekemään asioita toisella tavalla kuin aiemmin.

Oman kokemukseni mukaan Soinin luottamushenkilöt ovat erittäin motivoituneita ja sitoutuneita luottamustoimensa hoitamiseen. He ovat aidosti kiinnostuneita viemään kuntamme asioita eteenpäin.

Pyrin antamaa tilaa jokaisen ajatuksille ja tukea oman työn kehittämisessä.

  • Mitä uusia ”tuulia” Soiniin?

Tällä hetkellä maailma muuttuu kovaa vauhtia, joten uusia tuulia tulee pyytämättäkin. Soinilla on hyvät valmiudet tulevaisuudessa, uskon, että meneillään oleva kriisi tuo maaseudulle ja pienille kunnille uusia mahdollisuuksia.

Panostamme koulussa pieniin luokkakokoihin ja laadukkaaseen opetukseen, se on sijoitus, joka maksaa meille itsensä takaisin tulevaisuudessa. Erilaiset retkeilyreitistöjen ja lähiliikuntapaikkojen kehittämis- ja kunnostushankkeet tuovat lisää mahdollisuuksia harrastaa ulkona, joka on nyt tämän päivän juttu sattuneesta syystä.

  • Millainen on paineensietokykysi?

Hyvä, sitä on kuluneen kevään aikana testattu moneen otteeseen.

  • Miten ratkaiset konfliktitilanteita?

Pyrin ottamaan huomioon eri näkökulmat ja löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun niiden avulla. Kaikki ratkaisut eivät voi olla kaikkien mieleen, mutta toivon, että asioita ajatellaan laajemmin, kuin omasta näkökulmasta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI