Lähetyskirppun kahvila ja myymälä muuttivat suurempiin tiloihin Alajärvellä

0
Lähetyskirpun "isähahmo" Asko Joensuu, Regina Peltokangas ja Terttu Ojala
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021
Lähetyskirpun "isähahmo" Asko Joensuu, lasten- ja nuortenosaston vastaava Regina Peltokangas (kesk.) ja astiaosaston vastaava Terttu Ojala laittoivat tyytyväisinä paikkoja kuntoon tilavammissa ja uudistuneissa tiloissa ( Kuva: jpnews.fi /JK)
Alajärvellä vuodesta 1988 tutuksi tullut kirpputorimyymälä ja siihen oleellisesti jo monet viime vuodet liitettynä ollut kahvila ottavat jälleen uuden reilun kehitysaskeleen toiminnoissaan.

Alajärven Helluntaiseurakunnan aikoinaan lähetyksen hyväksi perustama kirpputoritoiminta viettää ensivuonna jo 25 vuotisjuhliaan. Kuin tulevaa perustamisen merkkivuotta juhlistaakseen seurakunta päätti pitkän pohtimisen ja tutkimisen jälkeen luopua ahtaiksi käyneistä, liki kaksikymmentä vuotta palvelleista, tiloista ja muuttaa kerralla väljempiin tiloihin.

Kun sopivat tilat vapautuivat lähes optimaalisella kauppapaikalla olevasta kiinteistöstä Alajärven kaupungin Keskuskadun ja Kauppakadun kulmauksesta, oli suunnitelma muuttoon valmis.

Lukuisat tilanahtaudesta johtuvat puutteet poistuivat yhdellä kertaa.  Kahvila, myymälä ja varastotila voidaan nyt järjestää kokonaan toisistaan erillisiksi tiloiksi, joka puolestaan tuo käytännön toimiin lisää uusia keinoja. Erityisesti tavaroiden esillepanoon on huomattavasti väljemmät ja monipuolisemmat mahdollisuudet. Asiakasviihtyvyys paranee monella isommalla ja pienemmällä uudistuksella ja lisäyksellä. Myymälä on saanut nykyaikaiset hyllystöt ja ripustintelineet, myös näyteikkunoita voidaan hyödyntää entistä paremmin.

Tilat kohenivat pinta-alaltaan yli sadalla neliöllä edelliseen toimipaikkaan verrattuna, varastotilat vielä sitäkin enemmän. Tilavampi keittiö on lähes kokonaan uusi. Henkilökunnan työskentelyn kannalta oleellinen parannus entiseen on oman viihtyisän lajitteluhuoneen saaminen muun muassa vaate- ja tekstiilitavaran käsittelyyn.

Lähetyskirpun perustamisen alusta saakka käytännön toiminnan kaksi puuhahenkilöä ylitse muiden ovat olleet Anna-Maija Kyrönlahti ja Asko Joensuu. Lisäksi heidän toimintaansa tukemassa ja mahdollistamassa on yli viidenkymmenen vapaaehtoisen joukko. Väkeä tulee apuun aina kulloisenkin tarpeen mukaan. Myös muuttaminen uuteen toimipaikkaan tehtiin täysin perinteisellä kökkäporukalla. Runsaan tavaramäärän siirtäminen ja paikkojen kuntoonlaitto on vienyt väeltä reilun kaksi viikkoa aikaa.

Samassa yhteydessä myös Lähetyskirpun uuden toimipisteen vetäjä vaihtuu. Kunnioitettavat 15 vuotta vastuuvetäjänä toiminut Joensuu jää ”taustatoimijaksi” ja hänen paikallaan jatkaa Leo Luoma.

Täysin uudistuvassa ja viihtyisässä kahvilaosassa ovat vielä sisustuksen remonttityöt kesken, mutta myymälään pääsee muun muassaRokulipäivien väki tutustumaan jo markkinaviikonloppuna. Myymälän ovet avataan perjantaina aamulla kello yhdeksän, lupaa Asko Joensuu.  Tiedossa on muun muassa muurinpohjalettujen paistoa ja kahvittelua.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI