Lapsiperheet turvallisella kierroksella Ähtäri Zoossa

0
Karhut

Ähtärin kaupungin kädenojennus lapsiperheille: yksityiskierrokset Ähtäri Zoossa ilahduttivat pääsiäisenä

Ähtärin kaupunki ilahdutti ähtäriläisiä lapsiperheitä ja tarjosi pääsiäispyhinä noin 50 perheelle turvallisen yksityiskierroksen Ähtäri Zoossa oman perheen kesken. Tavoitteena oli, että perheet saavat mielekästä ja hauskaa tekemistä korona-arjen keskellä. Kierrokset olivat osallistujille ilmaisia.

Turvallisuudesta huolehdittiin tarkoin: Kierroksille pääsivät vain etukäteen ilmoittautuneet perheet. Lähdöt eläinpuiston portilta olivat kymmenen minuutin välein, jotta välit edellä lähteneeseen ja perässä tulevaan perheeseen säilyivät turvallisina. Kaikki eläinpuiston sisätilat olivat suljettuna.

Ilves

Kierroksista ilmoitettiin perheille Wilma- ja Päikky-järjestelmien kautta. Vaikka ilmoittautumisaikaa oli niukasti, täyttyivät kaikki 50 tarjolla olevaa vuoroa hyvin nopeasti.

Henna Kuoppala oli perheensä kanssa reippailemassa Eläinpuistossa pääsiäissunnuntaina ja oli tyytyväinen Ähtärin kaupungin järjestämään tempaukseen. – Tämä on erittäin hieno idea ja tykkäsimme kaikki kovasti eläinpuistokierroksesta. Turvavälit säilyivät, kun lähdöt oli porrastettu. Myös 2,5- ja 4,5-vuotiaat tyttäret jaksoivat kävellä noin kolmen kilometrin kierroksen hyvin.

Metsäpeura

– Tiedostamme, että korona-aika on lapsiperheille erityisen haastavaa, kun harrastukset ovat tauolla, sisäliikuntapaikat ovat kiinni ja koulua käydään etänä. Myös vanhemmat saattavat olla lomautettuna tai toimeentulo huolettaa. Halusimme ilahduttaa perheitä ja tarjota mukavan irtioton korona-arjesta eläinten ja luonnon parissa, sanoo kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki.

Hän myös mainitsee, että parhaillaan pohditaan, voidaanko kierroksia järjestää myös jatkossa tavalla tai toisella – Turvallisuus edellä kuitenkin mennään, Pienimäki muistuttaa.

Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Kimmo Stude on iloinen, että nopeasti järjestetty tempaus saavutti suuren suosion. – Ähtärin eläinpuiston eläimet elävät niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Toivottavasti vieraammekin saattoivat metsäretkellä hetkeksi unohtaa poikkeusolojen aiheuttamat murheet, hän sanoo.


 

JÄTÄ KOMMENTTI