Linja-auto suistui ulos kapealla Kurejoentiellä – ”Tie on aurattu ojan päälle!”

0
Linja auto syöksyi ojaan Kurejoentiellä ja pysyi pystyssä kuin ihmeen kaupalla. (jpnews.fi)

Alajärven Kurejoentien kapeus osoitti jälleen kerran vaarallisuutensa, nyt lähellä koulutusyhtymä JAMI:n Kurejoen yksikköä. Tien auraamisessa tehty virhe yllätti totaalisesti ammattiliikenteen linja-autonkuljettajan tänään iltapäivällä vähän ennen kello puoli neljää.

Kuljettajan lisäksi kolme opiskelijanuorta kyydissä matkannut linja-auto oli tulossa Alajärven keskustan suunnasta pysähtyäkseen JAMI:n kohdalla olevalle pysäkille. Kapeahkolla Kurejoentiellä kookkailla autoilla liikkuminen on aina haasteellista, etenkin talviliukkailla ja uraisilla teillä. Tilanteissa, jossa vastaantuleva liikenne on samalla tavalla kookasta täytyy tien leveys hyödyntään liki maksimiin, johon lisänä tuo oman mausteensa pienemmän kaluston kairaamat ”urakiskot” ja paikka paikoin selkeästi aurausviittojen ojanpuolelle auratut tien osat.

Ammatikseen 12 vuotta linja-autoa pitkin poikin Etelä-Pohjanmaata ajanut kuljettaja arvio onnettomuuspaikalla.

– Tämä on pahinta mitä kuskille voi tapahtua, että tie lähtee alta. Siinä ei ole mitään tehtävissä näillä kalustoilla. Onnea oli matkassa kun vauhdit olivat pienet ja olimme juuri hiljentämässä oppilaitoksen pysäkille pysähtymistä varten. Opiskelijoita olisi jäänyt pysäkille, mutta joutuivat nyt kävelemään sen 200 metriä koululle. Ei ole kertaakaan tällaista tilannetta sattunut ennen kohdalle, että tie on noin pahasti tyhjän päällä, harmitteli linja-auton kuljettaja tuoreeltaan sattunutta.

Kukaan ei loukkaantunut linja-auton ojaan syöksyssä (jpnews.fi)

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven palokunta oli paikalla pelastus- ja liikenneohjaustehtävissä. Päivystävän paloesimiehen mukaan hurjan näköisestä tilanteesta selvittiin lopulta vähin vaurioin. Kukaan ei loukkaantunut ja ojaan suistunut, sekä yhden liittymän yli pompannut linja-auto kärsi vain vähäisiä pelti- ja alustavaurioita.

Kurejoentie oli erittäin liukas ja hiekoittamaton. Liikenne onnettomuuspaikan kohdalla oli hetken aikaan kokonaan poikki ja sitä ohjattiin Kurejoentien vieressä olevaa kevyenliikenteen väylää hyödyntäen.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI