Markku Akonniemi johtaa Talsijoita

0
Kangasalle äskettäin muuttaneet Anja sekä Eero Mäkiranta ovat toimineet pitkään Talsijoiden hallituksessa. -He ovat osallistuneet mm. useisiin Lapin talkooviikkohin ym. Tässä kuva Ylläkseltä. (Pentti Hautala)

Teksti ja kuva: Pentti Hautala
ALAVUS/TÖYSÄ

Heikin Tuvassa järjestetyssä Suomen Ladun paikallisyhdistyksen Töysän Talsijoiden vuosikokouksessa oli paikalla 34 jäsentä. Illan aikana päätettiin vuoden 2020 toiminnasta ja valittiin henkilöt vastuupaikoille. Samalla palkittiin aktiivisia pyöräilijöitä viime vuodelta 2019.

Talsijoiden puheenohtajana jatkaa, vuoden 2019 alussa aloittanut Markku Akonniemi. Paikkakunnalta pois muuttaneiden Eero ja Anja Mäkirannan tilalle valittiin uusina Susanna Hautalahti ja Jorma Toopakka. Edelleen johtokunnassa jatkavat: Tuulikki Hautala, Marja-Liisa Tuominen, Pirkko Raja-aho, Terho Vilmilä ja Jukka Pellonpää.
Mainittakoon, että Toopakka palasi johtotehtäviin metsäalan opetustehtävistä eläkkeelle päästyään. Hän toimi aikaisemmin, menneillä vuosikymmenillä, muun muassa useita vuosia yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Talsijoiden kunniapuheenjohjaksi on nimetty 26-vuotta yhdistyksen johdossa toiminut Pentti Hautala ja kunniajäseneksi 15-vuotta sihteeri tehtäviä hoitanut Raimo Salmenaho. Toiminnantarkastajaksi valittiin Liisa Levelä ja varalle Heikki-Pekka Levelä.

Vuoden 2020 toiminta aloitetaan säiden salliessa kuluvan tammi-helmikuu aikana perinteisellä Akkojärvi-hiihdolla. Talven aikana järjestetään mm. kuutomohiihtoja sekä muitakin hiihtotapahtumia.
Viikottaiset torstai-pyöräilyt poljetaan touko-elokuun aikana. Myöskin kuntoillaan tekemällä retkiä kansallispuistoihin ja sopiviin lähikohteisiin. Tarvittavia talkoita työstetään jne…
Talsijat ovat olleet viime vuosien aikana talkootöissa Lapissa ja Ellivuoren-Satuniemessä viikon-kahden jaksoissa kaiken kaikkiaan lähes 20 kertaa! Mukana on ollut yhtäaikaa 6-12 naista ja miestä. Tällä tavoin on hankittu myös toimintaan varoja. Suomen Ladun ja muissakin lomakohteissa on Lapissa yhä tarvetta halukkaille tekijöille.

Pyöräilijät 2019 palkittiin

Heikin Tuvalla palkittiin kaikki kesän aikana yli 1000 kilometriä polkeneet mestaripyöräilijät: Asko Soukka, Jukka Pellonpää, Kaisa Toopakka, Pirkko Koskinen, Jorma Toopakka, Pentti Hautala, Olavi Tuokko, Juhani Hautala ja Martti Lehtonen.
Talsijat järjesti viime vuoden aikana 16 OP-pyöräilyä eri kohteisiin. Vähintään 10-kertaa mukana olleet palkittiin. Jokaiseen retkeen osallistuivat Terho Vilmilä ja Pirkko Koskinen, (15) Pirkko Raja-aho, Antti Mantere ja Raimo Salmenaho, (14) Risto Yhtiö, Pentti Hautala, Marja-Liisa Tuominen ja Heikki Hautalahti, (13) Pekka Mäki-Mantila ja Pentti Levijoki, (12) Matti Koskinen ja Martti Lehtonen, (11) Sirpa ja Keijo Puntala, Jukka Pellonpää, Tuulikki Hautala ja Markku Akonniemi, (10) Juhani Hautala.


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI