Meidän Murumme matkalla Suomessa

0
Muru lähdössä reissuun

Muru on 2015 syntynyt soinilainen lehmä, joka on saavuttanut kuuluisuutta jo jonkin verran, mutta monikaan soinilainen ei lehmästä juurikaan tiedä.

Muru syntyi Eläkeliiton Soinin  yhdistyksen toimesta 2015. Isähahmoina oli kolme aktiivia, jotka ovat olleet aina monessa mukana. Jouko Välimäki, Kalevi Laitila ja Seppo Saarinen. Ensimmäinen matka oli Seinäjoelle 2015 Eläkeliiton liittopäiville. Tapahtumassa Muru esiintyi ensimmäisen kerran ja rauhallisella tyylillään saavutti heti yleisön suosion.

Murun tekijät: vas Kalevi Laitila, Jouko Välimäki ja Seppo Saarinen

Jos lehmät puhuisivat – Wenn Kühe reden würden

Ensi esiintymisensä 2015 Seinäjoella pidetyn Eläkeliiton kesätapahtuman jälkeen tarjoutui marraskuussa 2018 uutta tapahtumaa, kun Muru valittiin mukaan MTK Varsinais-Suomen tuottaman kiertävään – Jos lehmät puhuisivat – näyttelyyn.  Murulle oli tulossa myös matka Berliiniin, Grüne Woche-messuille, mutta kuljetusongelmien vuoksi matka kuitenkin peruuntui. Messut Berliinissä olisivatkin olleet melkoinen kokemus Murulle ja ensimmäinen ulkomaanmatka.

Suomessa Muru on vieraillut maaliskuusta heinäkuun alkuun Yläneen Luontokapinetissä Pöytyällä.

Muru Okra-maatalusmessuilla
Luontokapinetissä

Muru vieraili myös Okra-messuilla, joka on yksi Suomen suurimmista maatalousmessuista. Oripään lentokentällä 3. – 6. heinäkuuta pidetyillä messuilla kävi yli 80.000 vierailijaa.

Seuraava kohde on PyramidPiknik Metsämaan kylässä Loimaalla ja reissu jatkuu.

Koko projektin on toteuttanut MTK Varsinais-Suomi. Päärahoitus tulee Leader-hankkeesta ja sitä toteutetaan EU-maaseuturahaston avulla.

MURU KIITTÄÄ!

 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI