Mikko Savola | Keskusta pitää kiinni periaatteistaan hallitusneuvotteluissa 

1
 Keskusta on ollut vanhastaan Etelä-Pohjanmaan mahtipiiri. Jotta se voisi tulla sellaiseksi uudelleen, se vaatii muun muassa vahvempaa läsnäoloa sosiaalisessa mediassa ja uusien kasvojen järjestelmällistä esiin nostamista, totesi kansanedustaja Mikko Savola vappuaamuna Seinäjoella Vihreässä vapussa. (Jouko Siirilä/jpnews.fi)

Teksti ja kuva: Jouko Siirilä/J-Pnews

Keskusta on valmis hallitukseen, jonka tavoitteena on alueellisesti tasa-arvoinen, omaan elintarviketuotantoon ja metsiinsä luottava Suomi, jossa lisäksi perheiden paras on kaiken toiminnan keskiössä, paalutti Mikko Savola vappuna Seinäjoella.

– Keskusta voi olla mukana Antti Rinteen (SDP) johtamassa hallituksessa, jos se tekee keskustalaista politiikkaa. Siihen kuuluu alueellisesti tasa-arvoinen, turvallinen Suomi, jonka vahvuus on omassa elintarviketuotannossa sekä metsissä, korosti kansanedustaja Mikko Savola keskustalaisessa Vihreä vappu -tilaisuudessa Seinäjoella.

Savola muistutti samaan hengenvetoon perheiden olevan varsinaisesti kaiken keskiössä keskustalaisessa Suomessa. 

– Perhevapaauudistuksen on oltava aidosti perheiden asialla, eikä työmarkkinakorporaatioiden tai äärifeministien vallankäytön kappaleena.

Keskustan tulos vaaleissa oli sodan jälkeisen ajan huonoin. Savola totesi rehellisesti toivoneensa, että eteläpohjalaisia kansanedustajia olisi ollut Vihreässä vapussa vielä vähintään yksi lisää.

– Kansalaisten ääni on kuitenkin puhunut ja me vaikutamme Pasin (Kivisaari) ja Antin (Kurvinen) kanssa parhaan kykymme mukaan koko maakuntamme asioihin siltä paikalta, jonka tulevat viikot meille näyttävät. Syyskuun ylimääräinen puoluekokous valitsee uuden puheenjohtajan, jonka johdolla puolue rakentaa uutta nousua.

Vahva itsetutkistelun paikka
kaikilla puolueen tasoilla

– Tiedän, ettei pelkkä kritisoiminen auta. Kuuntelen kesän aikana herkällä korvalla alueemme tapahtumissa järjestöväen toiveita. Jos keskustalaiset kokevat, että suunnan on muututtava, lupaan omalta osaltani harkita, voinko olla sellaisen muutoksen tekijä, jota piirissämme nyt tarvitaan, Savola lupasi.

– Vahva itsetutkiskelun paikka meillä on myös piirinä. Ehdokasasettelumme tihkoi, naisia oli ehdolla vain kolme ja nuoria yksi. Kampanjat käytiin ehdokkaiden omien tukiryhmien varassa. He, joilla oma tukiorganisaatio oli kunnossa, pärjäsivät paremmin. Monet olisivat tarvinneet vahvempaa yleiskampanjaa piirin tukemana. 

– Piirimme tarvitsee herätyksen ja uuden alun. Keskusta on ollut vanha mahtipiiri maakunnassamme. Jotta se sellaiseksi voisi uudelleen tulla, on toimintatapojen uudistuttava. Se vaatii muun muassa vahvempaa läsnäoloa sosiaalisessa mediassa ja uusien kasvojen järjestelmällistä esiin nostamista. 

Savola muistutti myös, että maakunnallisia tehtäviä ei voi jatkossa täyttää huutoäänestyksellä piirikokouksissa vaan valintojen on oltava valmisteltu kokonaisuus, joka ottaa huomioon eri ikäiset ihmiset, naiset ja miehet sekä nuoret.

Suomen maaseudun ääni
kuulumaan Eurovaaleissa

Keskustalainen Suomi luottaa Savolan mukaan aina ihmisiin, kannustaa yrittäjyyteen, luo edellytykset kouluttautua jokaiselle suomalaiselle lompakon paksuudesta riippumatta sekä huolehtii koko maan sisäisestä turvallisuudesta. Se varmistetaan vakaalla ulkopolitiikalla sekä yleisen asevelvollisuuden kautta luodulla maanpuolustuksella.

– Eurovaaleissa ratkaistaan Suomen maaseudun äänen kuuluminen koko Euroopassa. Sen vuoksi väki on syytä saada alueellamme liikkeelle. Jokainen kotiin jääminen, jokainen äänestämättä jättäminen ja jokainen protesti keskustalle on ääni maaseudun ja maakuntien elinvoimaa vastaan. 

– Pelkkä kritisoiminen ei auta. Nyt on lähdettävä huolehtimaan siitä, että puolueella on vahvat vaikuttajat valvomassa koko Suomen etua myös europarlamentissa, Savola lausui kuulijoilleen Seinäjoella vappuaamuna.

 


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Miksi keskustan pitäisi olla hallituksessa??? Onko ymmärrys jotenkin loppunut heiltä. Kansa on mielestäni selvästi ilmoittanut kantansa.

JÄTÄ KOMMENTTI