Nyt satoi lumiukkoihin lunta! – ULKONA KUIN LUMIUKKO-kampanja päättyy 8.3.

1
Tässä yksi malliksi monista, reilusti yli 2 metriä pitkä ja urheilullinen töysäläinen (Töysän Talsijoiden taiteilema) lumiukko.(Pentti Hautala)
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala
ALAVUS/TÖYSÄ

Suomen Latu ry. on kannustanut perheitä puuhastelemaan ulkoliikunnan pariin helmikuun alusta alkaen,”Ulkona kuin lumiukko” kampanjallaan.

Helmikuun ensimmäisestä päivästä alkaen onkin tehty runsaasti lumiukkoja eri Ladun paikallisyhdistysten ja yhteistyökumppanien järjestämissä tapahtumissa. Ainoa haittaava tekijä on ollut monella etäläisen-ja keskisen Suomen paikkakunnalla lähes totaalinen lumen puute.

Lapissa on kaikki suurta ja korkeaa! -Niin myöskin lumiukot. Tässä 4-5 metriä pitkä komein näkemäni lappilainen taideteos. -Vartaa vaikkapa takana näkyvään autoon! (Pentti Hautala)

Maaliskuun ensimmäisellä viikolla saatiin kuitenkin toivottua lunta lumiukkojen tekotarpeiksi ja jopa hiihtoladuillekin. Tämä auttaa ratkaisevasti siihen, että Suomen Ladun tavoitteeksi asettama 10 000 lumiukon määrä on mahdollista saavuttaa.
Aikaa”lumiukkoiluun” on Naistenpäivän iltaan, eli sunnuntaihin 8.3. puoleenyöhön asti.
Monenmoisia lumiukkoja on jo valmistunut. Kaiken kansan yleisiä lumikko-tempauksia on järjestetty seutukunnallammekin runsaasti. Esimerkiksi Suomensälän Samoilijoiden ulkoilutapahtumassa Ähtärin keskustaajaman tuntumaan rakennettiin yli 30 ukkoa.

Suomen Latu pitää valtakunnallista lumiukkolaskuria. Siihen on kirjautunut jo useammalta sadalta paikkakunnalta tähän mennessä tehdyt lumiukot.
Asukaslukuun suhteutettuna on maaliskuun alkupäiviin mennessä (5.3.) tilaston mukaan kärkipaikalla Suomusalmi, suhdeluvullaan 245. Seuraavina ovat hienosti Kuopio 231, Kokkola 199, Alajärvi 198 ja Laukaa 174.


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Ulla ja Matti Kokkolassa

    Olipa Hautalan Pentti onnistunut löytämään komeita lumiukkoja kuvattavakseen.- Lapsetkin innostuvat kuvista ja niinpä päästään yrittämään tehdä ainakin töysäläisen ukon mallista. Lappilaisen ukon valmistamiseen tarvittaisiin koko kylä ja koneita!!

JÄTÄ KOMMENTTI