Ohitus päättyi kolariin Alajärvellä

0
Alajärven suunnasta tullu musta auto romuttui etuosastaan ja pysyi tiellä (jpnews.fi)

Kahden henkilöauton vaurioitumiseen päättynyt likenneonnettomuus sattui tänään iltapäivällä kello neljän jälkeen Alajärven Kurejoentiellä.  Onnettomuudessa henkilöauton nuorempi mieskuljettaja vietiin ensihoitoyksikön toimesta tarkastukseen. Molemmat autot kärsivät huomattavat pelti- ja alustavauriot.

Tarkka kolarin tapahtumapaikka on koulutusyhtymä Jamin Kurejoen yksiköstä reilu 300 metriä Lapuan suuntaan Hyöringinharjuntien ja vanhan meijerin liittymän kohdalla. Tienkohta on tunnetusti monen vuoden ajalta edelleenkin näkemäesteittensä vuoksi erittäin hankala liikennekohta. Paikkakuntalaisten mielestä jotkut pienet tien parannuksen korjaukset eivät ole juurikaan paikan vaarallisuutta muuksi muuttaneet. Kapealla ja moniliikenteisellä Kurejoentiellä on normaalia alhaisempi 60 km/h nopeusrajoitus. Hyöringinharjun mäki/mutka yhdistelmässä on tapahtunut ajansaatossa lukuisia eri asteisia liikenneonnettomuuksia.

Poliisi tutkii kolarikohtaa Kurejoentiellä (poliisiauto seisoksissa Hyöringinharjuntiellä) jpnews.fi

Autonsa vasemmalle puolen takaosaan osuman saanut alajärveläinen keski-ikäinen mies kertoi tulleensa Hyöringinharjuntieltä Kurejoentielle, jossa hänellä oli aikomus suunnata matkansa kohti kaupungin keskustaa. Hän ei sanojensa mukaan nähnyt, kuin kaksi kauempana tulevaa autoa, ja kolmannen havaittuaan ei kääntymisensä jälkeen enää täysin ennättänyt alta pois. Paikalla olleiden mukaan merkittävää ylinopeutta ajanut musta auto tuli keskustan suunnasta ohittain sitä ennen kaksi muuta autoa sulkuviivojen kohdalla. Mustan auton alajärveläinen nuori kuljettaja ei enää ennättänyt/pystynyt väistämään yllättävää tilannetta, jolloin auton vasen etukulma iskeytyi keskitiellä rajusti hopean värisen henkilöauton peräosaan.

”Hipaisujälki” hopean värisen henkilöauton vasemmasta takakontista (jpnews.fi)

Törmäystilanteessa ja sen syntytilanteessa olivat kasassa kaikki mahdolliset vakavan onnettomuuden ainekset. Nyt oli kuiten isosti matkassa hyvää onnea molemmilla onnettomuuden osallisilla.

Poliisi saapui haastattelemaan ja selvittämään onnettomuuden tapahtumia. Alajärven palokunta ohjasi liikennettä sekä siivosi kolaripaikan.

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI