PÄIVÄN KÄRNÄNIITTI | Kärnä vaatii opetusministeriä tuomaan metsästyksen peruskouluihin

0
Kansanedustaja Mikko Kärnä

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä on tyytyväinen Rovaniemen ja Oulun keskustan tekemistä, yli puoluerajojen kannatetuista aloitteista, joilla metsästys ja metsästäjäntutkinnon suorittaminen aiotaan tuoda osaksi peruskoulujen opetussuunnitelmaa.

– Aloitteet vastaavat viime keväänä valmistunutta keskustan eräpoliittista linjausta ja on ollut ilo huomata, että ajatus saa kannatusta yli puoluerajojen. Eränkäynnin opettaminen sekä metsästäjäntutkinnon suorittamisen mahdollistaminen peruskouluissa tukee lasten elävää luontosuhdetta. On välttämätöntä, että tuomme tämän toimintamallin valtakunnalliseksi jokaiseen kouluun. Erityisen tärkeää tämä olisi pääkaupunkiseudulla, jossa lasten ja nuorten kosketus luontoon on häviämässä. Monella aikuisella se on jo menetetty kokonaan ja käsitys luonnosta muodostuu Korkeasaaren eläintarhan sekä Töölönlahden pullasorsien kautta. Tämä on hyvin surullista.

Kärnä kannustaa kaikkia kuntia toimimaan etupainoisesti samoin kuin Rovaniemellä ja Oulussa.

– Toimintamallin yleistyessä ja sen etujen tullessa näkyviin, on ajatus huomattavasti helpompi viedä läpi valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan. Mitään uusia lakeja tässä ei tarvita, ainoastaan poliittista tahtoa ja Opetushallituksen ohjaamista. Opetusministeri Li Anderssonnin olisi syytä ottaa tästä nopeasti koppi. Suomi voi toimia maailmassa edelläkävijänä ja näyttää, kuinka lapsia kasvatetaan elävään luontosuhteeseen jo peruskoulussa. Maailmalla vajavainen luontosuhde on jo luokiteltu oireyhtymäksi, kun suurten kaupunkien lapsilla ei ole mitään yhteyttä luontoon. Meidän tehtävämme on torjua tällainen kehitys.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI