Paltusmäen tuulivoimapuisto otettiin käyttöön Pyhäjoella

0
Paltusmäen tuulivoimapuisto Pyhäjoella

Energiequelle GmbH:n Paltusmäen tuulivoimapuisto tuotti ensimmäiset kilowattituntinsa sähköä Suomen sähköverkkoon

Energiequelle GmbH saavutti tällä viikolla tärkeän virstanpylvään yrityksen historiassa. Energiequelle tuli Suomen tuulivoimamarkkinoille neljä vuotta sitten ja tuotti tällä viikolla ensimmäiset kilowattituntinsa sähköä Suomen sähköverkkoon. Tuotettu sähkö on peräisin Pohjois-Pohjamaan Pyhäjoella sijaitsevasta Paltusmäen tuulivoimapuistosta. Paltusmäelle rakennetaan parhaillaan viittä Enercon L-147 –tyypin tuulivoimalaa, jotka ovat teholtaan 4,3 megawattia ja napakorkeudeltaan 132 metriä. Kolme voimaloista on saatu pystytettyä ja ne otetaan koekäyttöön tällä viikolla. Paltusmäen tuulivoimapuisto tulee tuottamaan vuosittain noin 75,5 miljoonaa kilowattituntia sähköä.

Energiequellen suomalaisen tytäryhtiön Energiequelle Oy:n hallituksen jäsen Gregor Weber on menestyksestä ylpeä: – Teimme päätöksen Suomen tuulivoimamarkkinoille tulosta vuonna 2015. Tänään ensimmäinen tuulivoimapuistomme otetaan käyttöön, jonka lisäksi kehitteillä on yhteensä yli 800 megawatin edestä eri vaiheessa olevia hankkeita. Tämä on ylittänyt kaikki odotukseni. Suuri kiitos koko Suomen tiimille, joka on tehnyt erinomaista työtä viime vuosina, sekä saksalaisille työntekijöillemme, jotka ovat osaamisellaan tukeneet hankekehitystä paikan päällä. – Yrityksen Suomen osasto on kasvanut vuosien mittaan yhdestä työntekijästä kahdeksaan.

Suomen tuulivoimamarkkinoille tuloon ja menestykseen on monia syitä. – Suomessa on erinomaiset suunnittelu- ja tuuliolosuhteet, joten markkinaehtoinen rakentaminen on mahdollista ilman valtion tukia. Paltusmäelle on solmittu pitkäaikainen sähkönostosopimus (PPA) – sanoo Nils Borstelmann, Energiequellen Suomen maajohtaja.

Energiequellellä on suomalaisen tytäryhtiönsä lisäksi yksitoista toimipaikkaa Saksassa ja kolme Ranskassa. Yrityksen tavoitteena on laajentaa ja vakiinnuttaa toimintaansa ainakin kahdessa uudessa maassa vuoteen 2025 mennessä. Energiequellen nykyinen liikevaihto on lähes 100 miljoonaa euroa, ja se työllistää yli 250 henkilöä.

Energiequelle on aloittanut myös tuulivoiman rakentamisen Konttisuolle Soiniin.

Energiequelle

Energiequelle GmbH on ollut aktiivinen kansainvälinen toimija jo vuodesta 1997 alanaan suunnitella, rakentaa ja operoida tuulivoimaa, biomassalaitoksia ja aurinkovoimaa, sekä sähköasemia ja energianvarastointijärjestelmiä. Energiequellen pääkonttori on Kallinchenissa Berliinin lähellä. Muita toimipisteitä Saksassa ovat Bremen, Oldenburg, Hannover, Penzing, Putlitz, Erfurt, Dresden, Leipzig, Guntersblum ja Rostock, Ranskassa Rennes, Dijon ja Royan, sekä Suomessa Helsinki. Yhtiöllä on yli 250 työntekijää ja yli 750 voimalaitosta rakennettuna, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on noin 1400 MW. Energiequelle on alan johtavia yrityksiä.


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI