Poliisi jälleen mukana valvomassa koulujen alkua

0

Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos!
Syksy tulee, koulut alkavat ja poliisi suorittaa perinteistä valvontaa tulevina viikonloppuina. Poliisin tehostetun valvonnan tavoitteena on estää alaikäisten laiton päihteiden käyttö, pahoinpitelyt, ilkivalta- ja vahingontekotapaukset.

Poliisi on laatinut  poliisilaitoskohtaiset suunnitelmat valvonnan toteutusta varten ottaen huomioon paikalliset olosuhteet.

– Valvonnan kohteina ovat taajamien keskustojen lisäksi muun muassa lasten leikkipaikat sekä päiväkotien ja koulujen pihat, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.

Alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Tämä onkin poliisin mukaan nuorilla erittäin hyvin tiedossa.

– Jos alle 18-vuotiailla on hallussaan alkoholia, ilmoittaa poliisi asiasta nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Lisäksi alaikäiselle juhlijalle langetetaan useimmiten kahdenkymmenen euron rikesakko ja juomat hävitetään, Ari Järvenpää muistuttaa.

Järvenpää muistuttaa myös vanhempia, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos.

Tämän kevään koulujen päättymisviikonlopun teemavalvonnan yhteydessä tuli ilmi valitettavan paljon huumausainerikoksia (43 kpl). Poliisi toivoo erityisesti sitä, ettei näiden lukumäärä enää kasvaisi.

Jälleen kerran poliisi pyytää vanhempia kiinnittämään huomiota alaikäisten lastensa juhlimiseen koulunalusviikonloppuina, sillä koulujen alkaessa juhlinta on perinteisesti innokkaampaa kuin tavallisina kesäviikonloppuina.

– Poliisi on alaikäisiin kohdistuvan päihdevalvonnan yhteydessä todennut erittäin toimivaksi järjestelmäksi sen, että poliisi ilmoittaa asiasta nuoren vanhemmille ja tekee tapahtumasta lastensuojeluilmoituksen. Poliisin huomioiden mukaan tämä vähentää huomattavasti nuorten alkoholin käyttöä, Järvenpää sanoo.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI