Poliisi nappasi kolme rattijuoppoa Lapualla

0
AA-OULU_mini

Perjantaina päivällä kello yhden aikaan, illalla puoli kahdeksan aikaan Lapualla Pohjanmaan poliisin partio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Tänään aamuyöllä suistui lapualaisneito humalassa mopoautolla katolleen ojaan.

 

Perjantaina päivällä yksin matkassa ollut lapualainen 37-vuotias mies puhalsi 1,00 promillea. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti verikokeisiin Lapuan terveyskeskukseen. Alustavassa tutkinnassa selvisi, että epäilty on myös ajokiellossa. Poliisi kertoo jatkavansa tapauksen tutkintaa rikosnimikkeillä rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Perjantaina illalla puoli kahdeksan aikaan Lapualla poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut kauhavalainen 58-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,51 mg/ l. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti tarkkuusalkometritestiin Lapuan poliisiasemalle. Varmuusvähennysten jälkeen tulos oli 0,38 mg/l. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ABC-luokan ajokortti saatiin poliisin haltuun. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeellä rattijuopumus.

Lauantaina aamuyöllä vähän ennen kello neljää Pohjanmaan poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen ojaan suistuneesta mopoautosta Lapualla. Onnettomuuspaikka oli Ruhantie 1 kohdalla.

Poliisipartion saapuessa onnettomuuspaikalle edellä mainittu mopoauto oli katollaan ojassa ja kuljettajana ollut 17-vuotias lapualaisneito ambulanssissa tarkistettavana. Poliisin suorittama puhalluskoe näytti 0,73 promillea. Poliisi otti kuljettajan kiinni ja vei hänet Seinäjoen keskussairaalaan verikokeisiin. Kuljettaja loukkasi lievästi oikean säärensä ja niskansa.

Poliisin alustavan selvityksen mukaan tyttö oli ajanut mopoautollaan Lapualta kohti etelää, kun yhtäkkiä mopoauto oli lähtenyt liukkaalla tiellä luisuun ja pyörähtänyt kulkusuunnassaan oikealle ojaan katolleen. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja rattijuopumuksena.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI