Poliisi taltutti yöllä virka-aseella agressiivisen miehen Vaasassa

0

Sisä-Suomen poliisin mukaan täpahtumat lähtivät liikkeelle myöhään sunnuntai-iltana (30.6.), kun Pohjanmaan poliisille oli tullut Hätäkeskuksen kautta tehtävä Vaasan Suvilahden kaupunginosassa uhkaavasti käyttäytyvästä miehestä.

Poliisipartion saavuttua ilmoitetulle paikalle tapasivat he siellä aggressiivisen miehen, jolla oli kohdatessa ollut sakset kädessään. Tapahtumakokonaisuuden yhteydessä mies oli uhannut poliiseja erilaisilla muilla astaloilla. Poliisi oli koettanut taltuttaa miehen vastarintaa lievemmillä voimakeinoilla, mutta lopulta poliisi oli käyttänyt tilanteessa ampuma-asetta. Poliisin käsiaseen laukaus osui miehen jalkaterään ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Agressiivisesti käyttäytyneen miehen osalta asiaa tutkitaan virkamiehen (poliisin) väkivaltaisena vastustamisena, murhan yrityksenä, pahoinpitelyn yrityksenä sekä vahingontekona. Miehen osalta esitutkinta on siirretty tehtäväksi Sisä-Suomen poliisilaitoksessa.

Kihlakunnansyyttäjä arvioi poliisin aseenkäytön lainmukaisuuden. Syyttäjätutkinnanjohtajana toimii Valtakunnansyyttäjänvirastossa työskentelevä kihlakunnansyyttäjä.


 

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI