POLIISI | Varoitus autoilijoille Vaasassa moottoritiellä liikkuvista hirvistä

0

Nämä liikennemerkit kannattaa ottaa todesta
Viime keskiyönä tapahtui hirvikolari Vaasan moottoritiellä. Kolme hirveä oli harhautunut moottoritielle noin  puolitoista kilometriä ABC:stä länteen.

Itään päin matkanneen henkilöauton kuljettaja osui, jarrutuksesta ja väistöliikkeestä huolimatta, yhteen hirveen. Henkilövahinkoja ei syntynyt mutta auton vasen sivu vaurioitui ja eläin kaatui. Hirvi nousi pystyyn ja lähti muiden lajitoveriensa perään metsään. Metsästäjä kutsuttiin paikalle jäljestämään mahdollisesti haavoittunutta hirveä.

Poliisi kehottaa autoilijoita varovaisuuteen Vaasan moottoritiellä lähiviikkoina. Hirviemon karkottamat vuoden ikäiset hirvenvasat ovat vuotuinen ilmiö Vaasan moottoritiellä. Joinakin vuosina hirviä on havaittu tepastelemassa jopa Vaasan keskustassa saakka.

Poliisin mukaan ainoastaan osa moottoritietä on aidattu hirviaidalla.

-Eikä aitakaan ole mikään takuu siitä, ettei hirvi silti voi olla moottoritiellä.

Hirvikolarin vakavuus on aina suhteessa autoilijan nopeuteen. Todennäköisyys vakavaan tai kuolemaan johtavaan onnettomuuteen on moottoritienopeuksissa erittäin suuri jos osuu suoraan hirveen.

Poliisi kehottaa myös autoilijoita heti ilmoittamaan hätäkeskukseen jos hirviä liikkuu moottoritiellä tai aidattomalla alueella sen läheisyydessä.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI