Puheenjohtaja Mikko Savola Kultaranta-keskusteluihin

0
Puheenjohtaja Mikko Savola on kutsuttuna mukana Kultarannan keskusteluissa. (Kuva: Reserviläisliitto)
Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola osallistuu tänään alkavaan, Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimään ulko- ja turvallisuuspoliittiseen kokoontumiseen Naantalin Kultarannassa. Keskusteluissa käydään läpi kansainvälisen tilanteen kehitystä sekä Suomen haasteita ja kansallista turvallisuutta.

Savola on tyytyväinen siihen, että vapaaehtoinen maanpuolustustyö on huomioitu Tasavallan Presidentin toimesta ja kutsuttu mukaan keskusteluihin.

– Laaja reservi ja yleinen asevelvollisuus ovat maanpuolustuksen kivijalkamme. Reserviläisliitto toimii vahvana reservin omaehtoisen koulutuksen järjestäjänä ja maanpuolustustahdon ylläpitäjänä. On tärkeää päästä kertomaan toiminnastamme myös laajemmalle ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajakentälle, sanoo Savola.

Tasavallan presidentin lisäksi tilaisuudessa alustavat mm. Yhdysvaltain entinen varaulkoministeri Strobe Talbott, Venäjän entinen valtiovarainministeri Aleksei Kudrin sekä Münchenin kansainvälisen turvallisuuskonferenssin puheenjohtaja Wolfgang Ischinger. Puheenjohtaja Savolan lisäksi kutsuttuna on paikalla myös Reserviläinen-lehden päätoimittaja Tuomas Kaarkoski.

Lisäksi kotimaisina alustajina Suomen valinnoista ja uudistumiskyvystä puhuvat pääministeri Juha Sipilä, Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen, Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen sekä professori Anne Brunila.

Kultaranta-keskusteluihin on kutsuttu noin sata ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijaa ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri tahoilta.

Keskustelut käydään 14.-15.6. presidentin kesäasunnolla Kultarannassa Naantalissa.

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI