Sateet pahentavat Kyrönjoen ja Lapuanjoen tulvia

0

Jos loppuviikolle ennustetut sateet ovat runsaita, niin tulvaongelmia on odotettavissa sekä Kyrönjoella että Lapuanjoella.  Mahdolliset tulvavahingot riippuvat oleellisesti tulevien sateiden määrästä.

Kyrönjoen yläosalla tulvaongelmia voi tulla Kauhajoella ja Jalasjärvelle, jossa vesi voi katkaista valtatie 3:n ja uhata rakennuksia. Myös Ilmajoella ja osin Seinäjoella on kastumisvaarassa olevia rakennuksia, ja Kyrönjoen pengerrysalueet otetaan mahdollisesti käyttöön viikonlopun aikana.

Kyrönjoen alaosalla virtaamat pysyvät suurina vielä useamman päivän.  Tällä hetkellä tulvavedet uhkaavat asutusta erityisesti Kyrönjoen ja Laihianjoen yhteisellä tulva-alueella Mustasaaren ja Vaasan rajalla.

Myös Lapuanjoella on mahdollista, että tulvavesiä joudutaan johtamaan pengerrysalueille viikonlopun aikana, sillä runsaiden sateiden sattuessa tulvavahingot uhkaavat Lapuaa ja osin Kauhavaa. Kuortaneenjärven tulvahuippua ennustetaan noin viikon päähän.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kehottavat asukkaita suojaamaan kiinteistöjään omatoimisesti suurempien tulvavahinkojen välttämiseksi. Alueen asukkaiden on syytä varautua nopeasti nouseviin vesipintoihin ja varoa teitä, joiden yli virtaa tulvavesiä.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI