Savola: byrokratian purkaminen vaatii rohkeaa otetta ja yhteistyötä

0
Kolme vuotta sitten Keskusta ryhtyi keräämään kansalaisilta, yhdistyksiltä ja eturyhmiltä ehdotuksia tarpeettomien normien ja turhan byrokratian karsimiseksi, työn pohjalta julkaistiin 101 ehdotusta normien purkamiseksi. Kansanedustaja Mikko Savola puhui Kortesjärven Fisunmäen markkinoilla Kauhavalla 27.8.

Tämän vaalikauden alussa keskustan eduskuntaryhmä nimesi viisi ryhmää työstämään uusia ehdotuksia. Viiteen eri aihepiiriin keskittyneet ryhmät ovat ideoineet uusia ehdotuksia. Osa ehdotuksista on jo toteutunut, osa on valmistelussa.

– Tällä viikolla on julkaistu listaus, joka sisältää 202 uutta ehdotusta. Keskusta on näin ollen esittänyt yhteensä 303 ideaa arjen helpottamiseksi, yritystoiminnan sujuvoittamiseksi, vapaaehtoistyön edistämiseksi ja työllistämisen tehostamiseksi sekä maataloutta rasittavan byrokratian keventämiseksi.

Keskustan kansanedustajat ovat kuulleet kansalaisia erilaisissa yleisötapahtumissa sekä vierailleet yrityksissä ja tavanneet työttömiä, työnantajia, työntekijöitä, maanviljelijöitä sekä monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa ahkeroivia kansalaisia. Muutoksia ehdotetaan pieniin ja suuriin asioihin, koska pieneltäkin tuntuva turha normi voi olla yksittäiselle yritykselle suuri rasite.

– Turhiin normeihin puuttuminen vaatii uskallusta muiltakin kuin keskustalta. Me olemme aloittaneet työn, johon tarvitaan apua ja rohkeaa otetta niin kansalaisilta kuin kaikilta puolueilta. On kyse yhteisestä halusta muuttaa asioita parempaan suuntaan, tähän toivon kaikilla olevan vahvan tahdon.

Savola puhui Kortesjärven Fisunmäen markkinoilla Kauhavalla 27.8.2016

JÄTÄ KOMMENTTI