Savola esittää muuntokoulutuksen opistoa

0

Ähtäriläinen kansanedustajammme Mikko Savola (kesk.) muistuttaa, että työpaikat ja työntekijät on saatava kohtaamaan paremmin toisensa. Vaikka Suomessa on edelleen työttömiä työnhakijoita, on monissa yrityksissä noussut ongelmaksi ammattitaitoisen työvoiman saatavuus.

 

Tämän päivän uudelleenkoulutusjärjestelmä ei tule riittämään tulevaisuuden tarpeisiin.  Jatkuvan oppimisen on oltava kasvava osa Suomalaista työllisyyspolitiikkaa. Muuntokoulutuksen tavoitteena on suorittaa ajanmukainen tutkinto entisiin opintoihin pohjautuen.

  • Tulevaisuudessa tarvitsemme tähän tarkoitukseen kokonaan uuden kouluttamisen kokonaisuuden, jota voidaan kutsua vaikkapa muuntokoulutuksen opistoksi. Tämän tulevaisuuden järjestelmän luominen ja kehittäminen on oltava kärkihankkeena mahdollisimman nopeasti.

Savola painottaa, että maaliskuun työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsaus kertoo selkeää kieltään. Uusia työpaikkoja on nyt 18 100 viime vuotta enemmän ja aktivointiasteen palveluissa 5 400 ihmistä enemmän. Samaan aikaan työttömiä työnhakijoita on 53 100 ja pitkäaikaistyöttömiä 29 400 vähemmän.

  • Nämä toimet eivät ole ilmaantuneet tyhjästä, van hallituksen määrätietoisten toimien ansiosta, Savola muistuttaa.

 

Savola puhui Keskustan Vihreässä Vapussa Seinäjoella 1.5.2018

JÄTÄ KOMMENTTI