Savola | Ikäihmisten harrastuspankista työkalu hyvinvointiin

0

Savola puhui torstaina Eläkeliiton valtakunnallisissa golfkisoissa Ähtärissä. (Arkistokuva)
Ähtäriläinen kansanedustaja ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Mikko Savola peräänkuuluttaa ikäihmisten harrastustyön merkitystä hyvinvoinnin lisääjänä ja terveyden ylläpitäjänä. Nyky-yhteiskunnan aktiivisempi elämäntapa ei vaikuta vain nuorempiin sukupolviin vaan tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille.

– Nuorempien kohdalla puhutaan paljon ennaltaehkäisystä, mutta on selvää, että positiiviset vaikutukset koskevat kaiken ikäisiä. Nämä hyödyt voitaisiin valjastaa entistä paremmin, sanoo Savola

Useimmat sekä modernit että perinteiset aktiviteetit ovat helposti muokattavissa kaikille sopiviksi liikuntakyvystä riippumatta. Koordinointia varten voitaisiin perustaa ikäihmisten harrastuspankki, joka kokoaisi hyvät käytänteet ja toimisi kannustajana sekä tiedonvälityskanavana niin aktiivisille ikäihmisille kuin vanhustenhoidon työntekijöille.

– Tärkeää on huomioida, ettei aina tarvitse keksiä pyörää uudelleen vaan soveltaa jo opittua ja toimivaa. Yhteisen harrastuspankin vaikutukset hyvinvointiin ja terveydenhuoltokuluihin voisivat olla merkittävät.

Savola puhui 4.8.2016 Eläkeliiton valtakunnallisissa golfkisoissa Ähtärissä.

JÄTÄ KOMMENTTI