Savola: Maaseudulla asuvat ilmastonmuutoksen ratkaisijat

0
Kansanedustaja Mikko Savola

Ähtäriläinen kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Savola korostaa, että maaseudulla asuvat eivät ole ilmastonmuutoksen ongelma vaan ratkaisija ja että suomalainen voi olla ylpeä oman maamme alkutuotannosta.

– Kotimainen ruoka on ilmastoteko ja lopulta vastaus maailmanlaajuiseen ongelmaan ilmastomme tilasta.

Maataloudessa ilmastonmuutoksen hillintää ja siihen sopeutumista on tehty pitkään osana maatalouspolitiikkaa. Vaikuttavia toimia tehdään ja haetaan jatkuvasti, kuten erilaiset nurmet, suojavyöhykkeet, talviaikainen kasvipeitteisyys, kerääjäkasvit, säätösalaojitus ja energiansäästö.

– Meidän ei tarvitse kuvitella millaista on käytännön luonnonsuojelu, toteutamme sitä joka päivä osana arkeamme. Myös jokainen uusi sukupolvi on entistä tietoisempi ympäristöystävällisistä työskentelytavoista.

Savola haluaa valaa toivoa ja maauskoa maaseutuväkeen.

– On oltava toivo, että minä saan tämän tehtyä ja me yhdessä saamme tämän tehtyä. Maausko kantaa jälleen hedelmänsä.

Savola painottaa, että maatalouden kannatuskyvyn parantamisen kanssa ollaan tosissaan.

– Niin edellinen kuin nykyinenkin hallitus on ryhtynyt toimiin, maatalouden kannatuskyvyn parantamiseksi. Paikkaamme uhanneet tukileikkaukset budjetoimalla ympäristökorvauksiin 88 miljoonaa euroa ja luonnonhaittakorvauksien vajeeseen 42 miljoonaa. Viimein maatilatalouden kehittämisrahastoa MAKERAA pääomitetaan ja kokonaan uutta rahaa haetaan elintarvikeviennin tukemisella. Nämä lisäykset tarkoittavat konkreettisesti uusia hankkeita, kuljetuksia, tutkimusta ja investointeja uusiin tulonlähteisiin.

Savola puhui aiheesta 20.10.2019 Kuortaneella, maaseutuväen kirkkopyhässä.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI