Savua ilman tulta koettiin hälytyksessä Alajärven Myllykankaalla

0
Kuvituskuva ei liity tapaukseen ! (Arkistokuva/K-Media)

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven palokunta sai hälytyksen rakennuspalolle Kurejoen Myllypellontielle tänään illalla kello kuuden aikaan. Talon asukkaat tekivät hälytyksen havaittuaan poikkeuksellista savun muodostusta asuinrakennuksen sisätiloissa.

Palokunnan ensimmäisten palomiesten ehdittyä paikalle reilun kymmenen kilometrin päähän Myllykankaan kylälle, voitiin muut jälkijoukoissa tulevat sammutusyksikön osat perua ja käännyttää hälytysmatkalta takaisin.

Liekkejä ei puolitoista kerroksisessa, peruskorjatussa ns. ”rintamaveteraani” talossa  näkynyt eika mitään tulipaloon viittaavaa muutenkaan. Hälytyksen oli aiheuttanut vanhemman rakennuksen ilmastointihormistoon tavalla tai toisella päässeet saman savupiipun viereisen savukanavan palokaasut.

Pelastustoimesta kerrottiin, että uhka palosta oli kuitenkin hälytyksen jälkeen nopeasti poistunut, niin etteivät talon palohälyttimetkään ennättäneet reagoida. Rakennusta ei tarvinnut myöskään palokunnan toimesta savutuulettaa. Osa perheestä ennätti siirtyi välittömästi ulos asuintiloista. Ei henkilövahinkoja. Hormiston ja ilmastointiventtiilien kuntotarkastus lienee kuiten seuraavaksi edessä.


 

JÄTÄ KOMMENTTI