Siniset vaatii merkittävää rokotenyrkkiä – ”Meillä ei ole varaa heikkoon johtamiseen”

0
Kotimainen rokotetuotanto vaatii tukea ja taloudellisia panostuksia

Siniset vaatii hallitusta perustamaan asiantuntijoista koostuvan rokotenyrkin, joka ottaa vastuulleen Suomen koronarokotusten nopean ja tehokkaan toteuttamisen.

– Presidentti Sauli Niinistön ajatus iskuryhmästä oli hyvä jo viime keväänä. Viimeistään nyt hallituksen pitää perustaa rokotenyrkki, joka päivittää heti Suomelle kunnianhimoisen rokotusstrategian ja johtaa sen toteuttamista. Nyrkkiin tulisi ottaa mukaan asiantuntijoiden ja virkamiesten lisäksi myös yksityisen sektorin johtajia, joilla on paljon kokemusta prosessien optimoinnista ja strategisesta johtamisesta. Koronakriisin hoidossa jokainen päivä merkitsee, eikä meillä ole varaa huonoihin suunnitelmiin tai heikkoon johtamiseen, sanoo Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

– Hallituksen tulee myös selvittää välittömästi, mistä nykyisen rokotusprosessin hitaus johtuu ja aloittaa tarvittavat toimenpiteet, jotta pullonkauloista päästään eroon. On vastuutonta, jos rokotustahtimme laahaa ylimääräisen byrokratian takia. Voitaisiinko esimerkiksi pätevien rokottajien määrää lisätä täsmäkoulutuksella ja sallimalla asetusmuutoksella lähihoitajien tai lääketieteen opiskelijoiden toimiminen rokottajina? Rokotusten nopea jalkauttaminen on kriittinen kysymys paitsi suomalaisten terveyden, myös talouden toipumisen kannalta, huomauttaa Ahva.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI